Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under mars 2009

Av Carro - 14 mars 2009 17:47

Idag är det Plugg med stort P som gäller. Har suttit framför datorn i stort sett hela dagen och skrivit på Hälsoprogramsarbetet. Känns inte som om jag gjort så mycket annat den senaste tiden. Det har alltid legat och gnagt bak i tankarna i alla fall, som en stor börda man inte blir av med.


Nu, med kniven på strupen, har jag kommit igång ordentligt. Faktadelen klar och diskussionen brinner för glatta livet. Härligt att få lite flyt. Man pluggar så otroligt mycket bättre i köket i Starrmora med naturen utanför fönstret och en sambo som kommer och kramar uppmuntrande på en ibland. Det kallas livskvalitet.


Känns som att SKK's registreringsbestämmelser snurrar runt, runt i huvudet på en. Har nog ganska bra koll, och det jag inte har koll på vet jag var jag hittar. Efterfrågar någon form av statistik över de värsta raserna inom olika sjukdomar/defekter som omfattas av Hälsoprogrammens olika delar. Vilka raser är egentligen värst drabbade av HD, ED, PRA och allt vad det nu är? Någon form av statistik borde det ju finnas, detektivarbete på hög nivå känns det som att det kommer bli när jag ska skriva lite om sjukdomsfrekvenser. Svårt att få någon bra överblick, avelsdata i all ära.


Nej, lika bra att fortsätta. Fredrik är iväg och handlar lite och när han kommer hem vill jag kunna lägga ifrån mig plugget med gott samvete. Blir Fajitas till middag ikväll, gott.


Och i morgon träning med Teamet. Skari och jag ska börja fila på sändande till ruta. Lydnadsklass 2 den 18 april, kan gå, kan gå. Om inte annat för att få gå fritt följ utan koppel.


Det var allt för mig för nu.


So long!

ANNONS
Av Carro - 12 mars 2009 16:25

PRO-träff utanför Konsum. Askari blev heeelt överlycklig! Hoppade, studsade och gnällde i kopplet och ville fram till varje pris. Undrar hur länge han tror han har varit ifrån matte och husse?

ANNONS
Av Carro - 11 mars 2009 21:44

Blev inget sök idag men kunde inte hålla oss ifrån hundträningen helt och hållet. Träffade Susanne nere i stallet vid lunchtid och tränade budföring med Swiper och Trazzel. Sen fick Askari göra lite systemövningar på stora appellplan.


Hade Susanne ut på vänstersidan och Lina på höger. Gjorde först ett skick på vardera hörn, sen Susanne 10-15 meter längre fram och Lina 15-20. Guling skötte sig riktigt bra, hade svårt att gå ut på Linas sida de första skicken, antagligen för att den sidan låg på våra promenadvägar och det var svårt att hitta arbetstanke. Bättre efter ett par skick på den sidan dock. Påverkan med armrörelse precis i uppställningen men tyst i skicken, förutom ett par skick på Linas sida då hasn fick påverkan med armar och ljud i uppställningen och även ett par ljud på sträckan. Mot slutet bara armar även där.


Riktigt duktig skrutt som fick brödbelöning idag, både hos figgar och på stigen. Funderar på gott godis hos figgarna, tråkigt godis hos mig - men känns inte som att han skulle bry sig. I alla fall måste jag tänka på att han måste få svälja godiset i lugn och ro innan jag skickar vidare. Han kan ju ha lite brått pöjken och gärna starta mitt i en sväljning vilket resulterar till host, inte bra. Lugn och ro före omskick, inte övertända - funkar bra.


Jättenöjd med dagen övning. Förståeligt att vi var trötta när vi kom hem? Pluuggade hos Börnis direkt efter att ha lämnat tillbaka skidorna och sen gick jag och Börnis och skrev prov. Lina tog med sig guling hem till sig en stund, han har blivit bortskämd med sällskap de här veckorna. Tror han varit ensam totalt två eller tre lektioner. L y x. Jag och Börnis gick till Lina och fikade och sen hem och slängde sig i soffan. Vid sjutiden kände jag att jag var fruktansvärt hungrig, inte så konstigt för mycket till lunch blev det då inte.


Nu ska jag och gul gå nattkiss och sen sooova. Vi är j ä t t e t r ö t t a båda två!


Ja, det finns de som kan koppla av.


Såhär mysigt har vi det på kvällarna, vi delar på kudden. Du saknar honom inte alls va, Anders? ;)

Av Carro - 11 mars 2009 21:29

Underbart väder, strålande sol och runt nollan. En i stort sett ledig, två pigga, glada hundar och inställt sök. Vad gör man? Man åker skidor. Efter Linas matte tog vi hundar och skidor upp till hembygdsgården för en frivillig nära döden upplevelse. Drag med galen mallinutt. En sport för galna människor utan känsla för smärta, eller helt enkelt vanligt mallefolk ;) Erfarna Lina åkte först med vorstehn och det finns ju en anledning till varför vorsteh är en så stor ras inom dragsporten. Mallar är det inte. Men j*vlar vad guling kunde dra! Och vad kul han tyckte det var! Ju tyngre det gick desto roligare var det, svansen gick och bakbenen hängde efter som vanligt. Jag var lite feg (inte mallemänniska på riktigt än) och vågade inte sätta fast honom i softbeltet. Det skulle bli till att hålla den jättefina elastiska linan (tack Lina!) i handen istället och låta honom dra så mycket han ville, och det var mest hela tiden. Skitduktig och lyhörd för panikslagna "STANNA"-kommandon. Tror faktiskt att det var Lina (för en gångs skull) som ramlade mer än mig. S T O L T!


Några bilder får illustrera vår härliga dag.Trazzel görs i ordning


Fin guling


Jag och guling


Våra evigt trogna i alla galenskaper


SHIT! Jagad av bakben som jagas av monster med långa fötter!


HEJ va det går!


Puh, vi överlevde!

Av Carro - 11 mars 2009 08:12

Det blidde inget sök idag, om inte någon eldsjäl i Värmlands-Karlstadsområdet snabbt som attan ringer mig och vill med och köra. Vi saknar nämligen en figge. Riktigt synd..


Istället tänker jag och Lina ge oss ut och åka skidor. Eller ja, försöka åtminstone. Jag har närvarokontroll för friskvård tjugo över nio och sen ska jag möta Lina tio över tio (eller var det tio över?). Blir nog lydnadsträning i stallet innan, efter en god kopp kaffe.


Nu ska jag avsluta min frukost. Bara meddela att vädret är underbart här nere, strålande sol, plusgrader och vårkänslor. Ha så kul i snöstormen alla ni läsare i Stockholm/Norrtälje med omnejd! Själv går jag ut i solen och åker skidor (om vi har något före vill säga...).


So long!

Av Carro - 10 mars 2009 19:43

NU - skolgårdssök!

Av Carro - 10 mars 2009 18:49

SÅ HÄR, morsan, ska en riktig curly se ut! Ingen söndagspromenadsfrittfölj här inte!


Av Carro - 10 mars 2009 18:47

Har tränat lite med den svarta krulliga idag på eftermiddagen.

Lina passade på att filma lite och knäppa lite kort.
Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se