Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under mars 2009

Av Carro - 21 mars 2009 20:15

Två dagar kvar före praktiken och jag är i upplösningstillstånd. Det ska packas, det ska handlas, fejas, städas, röjas… Mycket nu! All nervositet och min totala oförmåga att förstå norska kommer inte göra saken lättare. Fast tänker man efter har jag nog inte umgåtts med en norrman (norrkvinna?) längre än två dagar, så jag kanske kommer in i det. Hoppas så i alla fall…

 

Idag har jag och Fredrik varit i Karlstad och jag har hysterishoppat. Hatar att vara i köpcentrum och dylikt, inte alls min grej – blir bara stressad. Att jag dessutom var så kissnödig att magen höll på att sprängas gjorde i n t e saken bättre. Växlade in en dryg tusenlapp och fick lite drygt 700 norska tillbaka. Får se hur långt de räcker, tjejen på Forex försäkrade mig om att Forex fanns i Oslo också om det skulle krisa sig och där är det tydligen kostnadsfritt att växla pengar. Hade jag aldrig kunnat  tänka mig om dagens samhälle där det känns som att man ska suga ut så mycket som möjligt, framförallt ur situationer där människor inte har något val.

 

Var på apoteket och köpte lite nödvändigheter, bunkrade upp med Ipren och näsdroppar ifall, ifall. Samt att jag köpte Nozoil för att testa om mina sår i näsan kan försvinna, värt att prova. Alltid är det något.

 

Tog en snabbfika på ett finfik. Jag och Fredrik som kom från rapportträning i skogen och båda hade arbetarbyxor, skitiga tröjor och leriga kängor på oss kände oss väldigt träffade av det onda ögat från servitrisen. Vi betalade i alla fall lika mycket som alla andra. Om inte mer?!

 

Behöver jag ens nämna att det var riktigt, riktigt skönt och komma hem och slänga sig i soffan? Kände hur pulsen gick ner och andningen återgick till det normala. Den urusla lunchen (en hel termos kaffe, en stor chockladkaka och en halv påse ostbågar i soffan) har gett mig rejält magknip, men hoppas att en bättre middag (pizza) ska ordna upp det. Ikväll är det nämligen dags för rockkväll på kvarterskrogen med Fredrik, Lina och Glenn vilekt man under inga som helst omständigheter vill missa.

 

Nu, pizza. So long!

ANNONS
Av Carro - 21 mars 2009 19:34

Idag drog jag med ut min kära sambo och hund i skogen för rapportträning. Tanken var att få honom att tycka det var roligt så vi eventuellt kan träna det med den blivande valpen, det är ju roligare att göra nånting tillsammans så vi båda är invovlverade i träningen av hunden.


Och jag tror jag lyckades bra! Lat som jag är stannade jag kvar på A-stationen medan Fredrik fick ta med sig Ebba och vandra ut i skogen tillsammans med resten av (halva) gänget. Fyra tappra ekipage var vi ute, en blandis (Ebba), en vorsteh (Trazzel), två schäfrar och två särskilt vackra varelser (malinoiser).


Skickade ett sms till Fredrik halvvägs genom passet och frågade hur det gick. "Skitbra" fick jag tillbaka. Följdfrågan blev "har du roligt?" och svaret blev "Jaa, men sluta störa, jag håller på och lär mig".


Det finns hopp alltså :) En riktigt härlig dag också med sol och massa grader på plusstrecket. Ebba skötte sig primprima och sprang som en kanonkula ute i skogen. Två förlängningar gjorde vi och det klarade hon utan problem. Är det husse som drar så...


Får se när vi beger oss ut nästa gång, får föröka dra ner Fredrik hit fler gånger och så får vi dra ut lite folk hemma också. Det här va kul! Rätt soft typ av hundträning också, i alla fall för mig på A. 


Allt för nu! So long! 

ANNONS
Av Carro - 20 mars 2009 21:30

Va iväg till polisen i Karlstad i morse för att titta på L-test. Vi började med att få se en malletik gå hela L-test banan samtidigt som vi fick fylla i protokoll och vara med och bedömma henne. Sen återsamlades vi inne och jämförde våra resultat med polisens, vilekt överenstämde i det mesta. Riktigt intressant.


Sen fick vi se några av klassens hundar testas på släden, fågelhundar, border collies och en storpudel visade hela reportoaren av beteenden man kan få se på en släde, allt från flykt till attack och däremellan. Även det mycket intressant.


En film på Trazzel (långhårig vorsteh) finns på http://trazzel.blogg.se Jag har sagt det förr och säger det igen: fy f*n vad den hunden är häftig! Han slutar liksom aldrig att visa nya sidor av sig själv. Man kan inte låta bli att tycka om jätteläpparna och hårdrockarfrisyren - som dessutom kan bli a r g!


Annars en lugn dag, till skillnad från vad morgondagen kommer bli. Åker till Kil och tränar rapport med Lina, Glenn, Kerstin och Roland (?). Sen på kvällen är det rockkväll med trubadur på kvarterskrogen, feelgood på hög nivå.


Allt för idag! 

Av Carro - 19 mars 2009 20:58

Sista dagen före praktiken idag, arbetet inlämnat och nu känns det verkligen som att man kan andas ut! Kom hem i eftermiddags och hade ingen hnud, inget plugg och inget städ att fiffla med - vad gör man? Vad gör alla människor som inte har hund?!


Fick en glad överraskning när jag pratade med Fredrik. Visade sig att han tagit ledigt från jobbet i morgon (han behövde väl det efter tre veckor med Ebba) och kommer hit redan ikväll. L y c k l i g Caroline som saknat sin kära sambo väldigt mycket den senaste veckan. Kanske för att jag vet att jag ska vara utan honom i tre veckor nu, känns konstigt.


På måndag åker jag alltså på praktik, jag är väldigt nervös ska jag be att få erkänna. Men det ska bli riktigt, riktigt spännande.


Allt för nu, ska snart hoppa ut med Lina och Börnis på kvällspromenad och väntar Fredrik om två timmar nånting. I morgon är det studiebesök hos polisen och titta på L-test, även det ska bli riktigt spännande.


Så, det var dagens virriga blogg. Ingen struktur när det inte finns någon hundträning att prata om!

Av Carro - 19 mars 2009 20:56

Har pillat lite på hemsidan, kollain:


www.kontrollek.dinstudio.se

Av Carro - 18 mars 2009 23:15

...så mycket att skriva om.


Har tränat lite med Swiper idag, men den rapporten kommer när klockan inte är kvart över elva på kvällen. I morgon antagligen då.


Har skrivit klart Djursjukvårdsarbetet och prytt framsidan med en bild på Lavapavan. Kan ju inte ha en blandis på framsidan till ett arbete om SKK, hur skulle det se ut? Så Lava fick det bli, blev riktigt fint! (jag lägger alltid ner på tok för mycket tid på framsidan när den verkligen har noll betydelse). Nöjd med arbetet i stort, fick med det jag tyckte var väsentligt på under 20 sidor, bra jobbat!


Har haft en helkväll med Lina och Börnis ikväll. Ätit pannkakor, myst framför Vänner och kollat på film. Trazzel har varit enda hunden i sällskapet för ovanligheten skull, han letade länge och väl efter Askari.


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kasta mig i säng (låter farligt). Upp tidigt i morgon för temadag om miljö. Ser v e r k l i g e n fram emot detta. Det kommer säkert vara fantastiskt väder och då ska man sitta i en nersläckt sal och lyssna på föreläsare.


God natt!

Av Carro - 17 mars 2009 22:55

Det är t o m t här hemma. Van vid en svarting som moffar vid liv och rörelse i trappuppgången eller en guling som tassar runt eller hopapr upp i soffan och dampar. Men nu är det... tyst. Det känns konstigt och tomt, det kommer nog dröja länge innan jag åker ner utan hund igen. Väldigt länge.


Skriver så tangenterna glöder på diksussionen i DJSV. Oj, vad mycket åsikter man har! Svårt att få ihop allt på ett bra sätt och fortfarande hålla sig någorlunda till ämnet. Lätt att sväva ut när det handlar om hundhälsa. Glider in på avel, glider vidare på att hata extremavel, skyller på alla puckon, generaliserar så det skriker om det och tillslut så pratar jag väder och har totalt glidit ifrån urprungsämnet. I l l a. Har fler gånger varit på väg att dra kattparalleller, jag som lovat mig själv att sluta göra det! Menmen, i morgon ska det bli helt klart. Sammanställer allt efter Hunken i morgon så blir det klart till kvällen när Börnis och Lina kommer.


Det vackra vädret har övergått i klart nattmörker (så mörkt det nu blir på Storgatan med alla gatlyktor). Tur är väl det för hundpromenadabsitinensen var fruktansvärd när solen sken så mycket. Jag går inte promenader utan hund, det händer inte. Så totalt onödig aktivitet. Men med hund i detta väder hade varit underbart. Förhoppningsvis kommer våren för att stanna ås man snart kan träna lydnad på nyklippta gräsmattor. Längta!


Nu väntar min sköna, sköna säng. En liten sovmorgon i morgon då jag inte börjar förrän tjugo över nio. Skönt må jag säga. I morgon hoppas jag på en Swiperdos. Och en trevlig eftermiddag/kväll.


Allt för i dag, god natt! 

Av Carro - 17 mars 2009 17:34

Hopp om livet!

Solen har strålat hela dagen och det har verkligen varit vår i luften. Man blev tvungen att skala av sig en tjocktröja eller jacka när man gick ner till stallet i morse, det är sånt man blir riktigt glad av!


Vid lunchtid träffade vi på en dörrvakt som gjorde oss mer än måttligt irriterade och dagens lunch var väl inte nån höjdare, men ändå en av de trevligaste luncher jag ätit. Och det hade den varit även utan snabbfikat på nya "torget" efteråt, men det blev ju pricken över i:et.


Hade prov i Hundens mentalitet som jag tror gick b r a. Fick till definitionen på nervkonstitution också, hela FEM rader till godo - man fick plats med mycket ;) Därefter ett bra coachsamtal med Anne och ett mycket givande handledarsamtal med Kerstin. Massa ny energi och nya mål att sträva mot, det gillar vi!


På det stora hela en väldigt bra dag alltså, avsaknad av hund, pluggstress och mer eller mindre irriterande människor i omgivningen till trots. Sådana dagar behövs ibland.


Ikväll blir det till att skriva klart djursjukvården och få till en god middag. I morgon ska jag, Börnis och Lina belöna oss med pannkakor, Vänner, popcorn och film efter hårda dagar i skolan.


So long!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se