Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under mars 2009

Av Carro - 28 mars 2009 22:38

Måste skriva ett positivt inlägg också.


I morse sparade vi tusen kronor genom att skotta planen igen. Det hade inte snöat så mycket sen i går kväll så vi behövde inte skotta om. Längre fram på förmiddagen blev det så underbart väder så all snö var borta från de skottade områdena framåt eftermiddagen, så nu är det blött och härligt igen. Skönt med barmark igen, väldigt skönt. Nu behöver man inte vara rädd för att trampa ner i vattenpölar som döljer sig under snön.


Idag var det tränarutbildning som stod på schemat och några teorilektioner blandades med lek, på alla möjliga sätt, i massor! Mycket skratt blev det. Kul att träffa massa nya människor från olika delar av både Sverige, Norge och Danmark. Svårförstådd norska, tomasnorska (d.v.s. relativt lättförstådd), skånska, stockholmska, göteborgska, danska... Inte undra på att man är lite slut i bollen...


Generalrepetion på Ebbas liggmarkering blev det också nere på plan och den gick b r a. Blev riktigt bra att göra det med medhjälpare, allt blir så mycket tydligare och jag behöver inte hoppa omkring och hålla på. Man kunde nästan se hjärncellerna rynka på ögonbrynen där inne i varghuvudet. Får se om det går lika bra i morgon med all nervositet som lär komma som ett brev på posten. Får tänka mitt mantra "nu får vi se hur bra vi kan vara med alla människor runt omkring" eller "nu får vi se hur bra vi kan göra detta på en lerig plan" eller "nu får vi se hur bra det går när matte håller på och skiter på sig samtidigt som vi tränar". Det kommer nog gå finfint ska ni se, eller ska jag se.


Som sagt, tolv på natten modus. Modus är ett sånt riktigt bra ord på norska som det verkligen inte finns någon bra översättning till på svenska. Mer om det en annan gång, kanske i morgon. Har massa såna bra norska uttryck jag vill dela med mig av, samt några lite mindre bra (d.v.s. märkliga).


Hm, godnatt.

ANNONS
Av Carro - 28 mars 2009 22:29

Ett typiskt exempel på kompensationsrubrik ;) Inlägget kommer bli jättenegativt, så rubriken får bli überpositiv. Vissa skulle kalla det ironi, men kompensationsrubrik är mera... Ja... Roligare synonym till ironi kanske? (tolv-på-natten-modus, därav meningsbyggnadsfelen).


Undrar om huden känner på sig att det närmar sig slutet på behandlingen? Tycker känsligheten har nått sin topp just nu, minsta lilla och det blir sår.  Läpparna ser ut som om jag gått en boxningsrond. Idag när jag var ute på promenad nös jag och började sen blöda näsblod utav bara helskotta! Vilken chock jag fick, det bara forsade, aldrig varit med om värre. Hade inte heller någonting med mig att stoppa det hela med, så det var bara att sätta handryggen mot snoken och traska hemåt igen.


Jag lever på tanken att det snart är över och det har blivit så otroligt mycket bättre.


Nu ska jag sluta klaga på mina åkommor. Jag lovar!

ANNONS
Av Carro - 27 mars 2009 23:48

Eller, ja... Hörde nånting om 10-15 grader varmt i Sthlm i helgen - låter inte helt fel om du frågar mig. Men prata inte om det så högt så jag hör är ni snälla, jag ska hålla min positiva anda uppe tänkte jag, försöka duger.


I morgon blir en spännande dag, ska sova snart så jag är pigg(are) och glad(are).

Av Carro - 27 mars 2009 23:37

Det har snöat hela dagen här och vi hade många, många förslag på vad vi skulle göra åt planen. Hela veckan har bekymret varit att den varit för blöt, nu var bekymret ett annat om man säger så...


Skulle vi ut och träna hundarna allihop på plan så vi trampade ner all snö? Nej, det förslaget gick bort då snön var väldigt tung att gå i och inte motiverande för bra lydnadsträning (i alla fall inte för mig).


Ta ut en plogbil? Nej, det förslaget gick också bort då planen varit så blöt innan och risken att den blev sönderkörd var ganska stor.


Således, vi gick ut och skottade själva på kvällskvisten och under tiden kom jag på tusen fördelar med att skotta snö. Den största av alla är alla pengar man sparar!!


Tänk bara:

Plogning 500 kronor

Gympass 250 kronor

Fysträning av hund 150 kronor (ungefär vad t.ex ett simpass kostar)

Sömntabletter 150 kronor

Summan av alltihop: över tusen kronor sparade på en halvtimmes skottning, inte illa om jag får säga det själv!


Nackdelen: Nu snöar det lika mycket igen, får se i morgon bitti om allt arbete är förgäves. Men se det positivt - då sparar vi ju över tusen kronor till! Keep snowing!!

Seg

Av Carro - 27 mars 2009 12:47

I morse tittade jag ut genom fönstret och fick en c h o c k! Ville krypa tillbaka ner under täcket, somna om och vakna när äckeldrömmen var över. Men det var ingen dröm, snön vräkte ner!


Pallra mig upp och gick en sväng med Ebba, massa råttor ute på åkrarna som säkert också vaknat upp till chocktillstånd. Hela veckan har det varit milt och behagligt väder men idag totalvände det. Inte roligt.


Har känt mig seg hela dagen, kommer inte igång riktigt. Kroppen kanske tror att jag verkligen gick och la mig igen för jag känner mig fortfarande morgontrött. Hoppas man inte är på väg att bli sjuk...


Nej, ska ta och rycka upp mig nu. Träna en sväng och sen sätta igång med förberedelserna inför tränarutbildningsgänget som kommer i morgon. Städning och i ordningsställning av hus och planer samt organisera upp leksaker, filmer och böcker till försäljning. Man kanske blir piggare när man väl kommer igång.

Av Carro - 26 mars 2009 23:38

Är så fruktansvärt trött på medicinen och alla biverkningar. Huden i ansiktet är så torr att det gör ont. Läpparna spricker så jag knappt kan skratta, det är inte roligt. Går sönder av minsta lilla också, skulle jag skrapa händerna mot skarsnön skulle de trasas sönder i flisor, har blivit så känslig. Och med tanke på att jag är som jag är gillar jag inte att vara känslig, hypokondrisk är en sak men äkta känslig är en annan.


Så, nu har jag beklagat mig och nu känns det bättre. Bara ett par månader kvar nu, sen ska jag bli fethyad igen.

Av Carro - 26 mars 2009 17:35

O t r o l i g t! Jag har varit här i fyra dagar och redan lyckats tappa bort grejer! Tänkte ut och fota lite men hittade inte batterierna till kameran! Jag vet att jag packade ner sex stycken, men samtliga är puts väck. Fick fotat några bilder i alla fall, och det var så långt de befintliga batterierna räckte. Men några inställningar blev det inte till att göra, men tyckte det blev helt ok ändå.


Gården från baksidan/appellplanVidderna häromkring är helt enorma, något annat än Starrmoraskogarna!


Som sagt!
Skogen


Måste bjuda på en fulbild på storöra också.


Det var det kameran klarade av idag, hoppas jag kan hitta batterierna och ta fler bilder senare i veckorna.

Son

Av Carro - 26 mars 2009 12:38

Jag kan inte kommentera din blogg av någon anledning men du verkar ha det toppen där uppe i kylan! Skönt att höra att praktiken motsvarar alla höga förväntningar så det inte blir ett "Män som hatar kvinnor-syndrom" (när vi båda höjde förväntningarna till skyarna och sen blev vi bara besvikna).

Kolla in Linas praktikplats på hennes blogg http://mybutterfly.blogg.se Jag är faktiskt inte avundsjuk, varför skulle jag när jag själv har strålande vårväder och massa hundträning?


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se