Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under mars 2009

Av Carro - 2 mars 2009 15:46

Ett vanligt fenomen?


Guling ligger på golvet här nedanför och toksover, trots att hyresvärden håller på och renoverar för fullt i lägenheten intill. Måste säga att det är skönt att Ebba inte är här, hon hade blivit helt tokig på de förbannade maskiner och verktyg som knackade på hennes väggar hela tiden... Askari tar det hela med hundra procent ro. Han snarkar gott och det rycker som bara attan i tårna på honom. Gullgul. Ögonen är inrullade upp i hjärnan, undrar om de försöker släcka bränderna som pågått där inne under dagen. Det har varit rätt mycket idag om man säger så...


Tror han har kollat av varenda doft i hela Forshaga nu, samt vägen mellan tåg och busstation igår. Det var inte lätt att försöka få nån form av ordning på koppelgåendet med tre väskor igår kväll, idag har det gått något bättre - fast i snöstorm och blixthalka är det inte så lätt heller kan jag säga. På vägen hem från stallet idag när de andra hundarna med ägare svängt av mot elevboendet och vi fortsatte hemåt verkade det i alla fall som om det brunnit färdigt. "Jaha, allt är precis som förra gången, lite mera snö bara", verkade han konstatera och så promenerade vi relativt lugnt sista biten hem. Försökte inte ta sig in på Konsum den här gången, det sparar han till en annan dag.


Ligger som sagt och sover gott, det ser jätteskönt ut. Jag ska snart tassa ut till Konsum själv och byta äppeljuicen jag köpte igår. Upptäckte när jag kom hem efter mitt stressade sista-minuten-frukost-inköp att den äppeljuice jag köpt var i dammigaste laget och utgådd sedan tidigt i januari. Kändes inte helt ok. Inte så många som handlar i Forshaga? Hoppas de fått leverans idag ;)


Blir förhoppningsvis ridhusträning senare ikväll, tänkte bara köra en platsliggning, en ingång på plan, tandvisning och fritt följ. Sen ska vi nöja oss om det inte blir mer "självbehärskningsträning" (tandvisning). Känns bra att ha en plan. Hoppas det slutar vräka ner snö så man kan ta en promenad hem och hoppas Lina hänger på så vi får sällskap.


Allt för nu, so long! 

Av Carro - 1 mars 2009 19:30

Måste bara berätta lite snabbt vad som hände i eftermiddags innan vi åkte till tåget.


Jag låg lite halvdäst i soffan efter en kraftig lunchmiddag som var så god att jag ätit betydligt mer än vad min magsäck klarade av. Kändes som att jag skulle behöva ligga på den där soffan framför TV:n flera timmar för att bli människa igen.


Då tittar Fredrik ut genom fönstret och utbrister: "TITTA! En JAKTHUND!!"


Jag tänkte att nu har han också fått paltkomahallucinationer men är ju tvungen att sätta mig upp och titta. Mycket riktigt, nedanför trappen till vårt löptiksnäste står en älghund i full pejlutrutning och reflexflärparna flaxande runt halsen. Han verkade ha hittat något betydligt viktigare att ägna sin eftermiddag åt än att driva nåt älgskrälle.


Det är inte bara älghundar som trånar efter Ebba. Men Askari gör det på betydligt lugnare vis, i alla fall för sig själv. Fredrik trodde inte han hade många minuter kvar i livet när han kom smattrande efter att ha smakat på en särskilt god doft från golvet i köket. Det tog en stund att lugna sambon och förklara att de beter sig så, det är helt normalt... såja, såja...


Nu ska vi snart hoppa av tågskrället.

So long!

Av Carro - 1 mars 2009 19:17

Jag och Askari sitter nu på tåget på väg till Karlstad. Han är h u r duktig som helst, ligger här på sätet bredvid och sover. Möjligtvis trött efter dagens bravader?


Kvart över femtåget brukar vara i stort sett alltid vara försenat, men idag är det tydligen bara tre minuter försenat. Skönt, för annars hinner vi inte med bussen vidare från Karlstad. Och vi vill komma ifrån Karlstad fortast möjligt så vi äntligen kan träffa Lina och trazzel igen. Börnis får man klara sig utan en dryg vecka till, men Lina och jag ska gå promenad så fort som jöligt ikväll.


Nu måste vi packa ihop oss.


So long!

Av Carro - 1 mars 2009 17:46

Vi skulle ju ha tävlat igår, varför det inte blev så är något som verkligen är en historia i sig.


I torsdags hade jag fortfarande inte fått något PM utan ringde då upp tävlingssektionen på klubben och frågade varför. Jag får till svar ett riktigt grinigt "har du inte fått nåt PM torsdan före tävlingen kan du väl fatta själv att du är bortlottad?" 

Ehh? Kan man? Det har inte jag gjort, jag förväntar mig både att bli meddelad samt få mina pengar tillbaka eller ett meddelande om att jag hamnat på reservlista.


Men denna klubben i fråga sysslade inte med reservlistor, de hade så många som ville tävla där ändå så det fanns ingen anledning med sådant krångel. OK? Varför vill inte en klubb ha så många tävlande som bara är möjligt?


Det värsta var i alla fall när jag bad om en återbetalning av mina pengar. Det skulle jag inte få.


Det var med enorm c h o c k i rösten jag frågade om de verkligen var allvarliga. Ifall det skulle vara på det sättet skulle man ju aldrig våga anmmäla sig till en tävling, framförallt inte spårtävling då man blir bortlottad var och varannan minut. Då skulle ingen klubb få någon anmälan före anmälningstiden utan bara efteranmälningar som garanterade plats. Vilket bra system.


Ringde distriktet och frågade om det verkligen var på detta viset, självklart var det inte så. Jag skulle ha tillbaka mina pengar. Om jag inte hamnat på reservlista borde pengarna kommit tillbaka till mitt konto nästa dag. Och eftersom de inte hörde av sig själva till mig utan jag fick höra av mig till de, så tyckte både han på distriktet, jag och flera med mig att det känns som att de hade tänkt behålla mina pengar.


Jag vet ju i alla fall var jag inte kommer anmäla till tävling igen, så fruktansvärt irriterande.

Av Carro - 1 mars 2009 17:35

Var på teamträning som sagt och temat för dagen var apportering (inte inkallning). Vi körde ettans apportering vilket gick bra, och efter en del tips ännu bättre.


När jag håller fram den har jag tidigare hållt den en ganska bra bit ifrån hans näsa för att minska risken att han tar den i förtid. Detta har gjort att han i gripandet varit tvungen att lyfta frambenen en aning och således också rullat apporten bakåt i munnen. Detta har en stor möjlighet att leda till mera tugg. De gånger jag håller apporten nära honom får han ett bättre gripande utan tugg. Ett "vänta" kommando innan apporten hamnar framför näsan och saken är biff.


Sen tittade vi lite på apporteringsingångarna som inte är så klockrena om man kan uttrycka det så. Det blev faktiskt till att pilla lite släta ingångar, något vi tar targeten och jobbar vidare på nu i veckan om det visar sig att det inte var en tillfällighet i min nervositet som gjorde de så kassa ;) I övrigt jobbade vi för att avdramatisera apporten genom att leka med den. Jag plockar lite från det tänket men kommer nog inte köra det rent ut, jag vill att apporten ska vara neutral men självklart fortfarande ett roligt moment.


I övrigt jobbade vi lite själva signalkontroll/ordförståelse på ligg och stå samt targeting av både platta (tass) och penna (nos). Angående plattan så måste jag vara jättekonsekvent på tvåtasstrampet (som är skitsnyggt när det kommer) så det kan användas till inkallningen. Nostargeten gick bara bra, jag gillade inte riktigt att köra kryp med en penna för jag måste stå så böjd, det får bli Åsas target när vi kommer till Forshaga (av någon outgrundlig anledning ligger den där).


Nöjd som sjutton med träningen idag, man blir så glad av att träna guling. Positivare hund får man leta efter och man kan inte annat än bli positiv själv. Så ett bättre sätt att spendera en solig söndag än ett långt träningspass på klubben finns nog inte för humöret!

Av Carro - 1 mars 2009 17:22

Hade ett väldigt otypiskt belgarproblem idag på träningen. Vi tränade ingång på plan, tandvisning och första sträckan i fria följet, allt för att neutralisera tävlingsledaren och avdramatisera tandvisningen. Jag vill gå in med full kontakt, fokus på varann och ingen uppmärksamhet till den där skrikiga gubben/tanten som ska styra oss runt programmet.


Till problemet. Domaren + momentet tandvisning = P A R T Y.

"En spännande människa som ska komma och pilla lite på bara mig" anser Askari, blir överlycklig och vill kramas ihjäl.

Kenth fick agera tävlingsledare och ropade in oss på plan. Askari gick med hundra fokus in och vi ställde upp. Sen kom han. Kenth. Den roliga.

"Stanna kvar"-kommandon till trots, det ryckte i malinuttens kropp av längtan att få hälsa, och när han böjde sig ner för att öppna gapet på honom så fullkomligt brast det! "Här ska kramas!", sa Askari. "Vi ser ert problem", sa resten av teamet.


Sen fick Askari uppleva sitt märkligaste träningspass i hela sitt liv. En efter en kom medlemmarna i teamet och hälsade på mig, den ena konstigare än den andra. När det gått ett varv kom de en gång till, ännu konstigare.


Det haltades, gapades, peps, marscherades och Gud vet allt från mina träningskompisar och Askari fick en korvbit för varje en som fått ta mig i hand utan att få en omkullbrottning. Sen ett varv till och denna gång fick varje knäpp tävlingsledare också peta guling lite på näsan. Självbehärskningen var på topp och guling satt snäll som ett ljus kvar vid sidan.


Det är ju lite svårt det där med tandvisning för man vet ju inte vad domarna vill ha. En del vill ha en övertillgänglig glader som kastar sig i famnen på en, andra vill ha en kadaverlydig, stel jävel som sitter som en staty vid förarens vänstra sida - och allt däremellan. Med Ebba har jag varit med om domare som dragit henne till sin egen sida och velat att hon skulle sitta bredvid honom (?!) och en har kastat ut armarna och ropat "HEEEJ" ungefär två meter innan han kom fram för att locka henne till sig. Annorlunda. Men för säkerhets skull vill jag ha honom stilla vid sidan, och det klarar han bra nu :) 


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards