Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 mars 2009

Ett bra lydnadspass

Av Carro - 31 mars 2009 14:11

Var i ridhuset på förmiddagen och tränade lydnad.


Ebba fick börja med att springa fort till target, något som går mycket, mycket bättre än jag väntat mig. Hon galopperar till och med med lite driv i steget och inte "pliktskyldigt-i-tretakt". Körde nog lite för många repetioner bara för vi tappade suget på slutet och fick ett par halvdana, något att komma ihåg till nästa pass. Ska börja öka avståndet nu, sakta men säkert ska jag nog också kunna få tior på rutan. Tänka sig va?


Körde lite fritt följ men utan riktig glöd. Hon gick kanon i kontakten trots störningar med Pavlov i rutan och Missy som kampade alldeles bredvid. Var dock inte helt nöjd med engagemanget så innan vi åkte hem fick Fanny hålla henne i halsbandet och ropa mig att torrgå ett fritt följ. Släppa Ebba när hon hade riktigt tyck på på att få gå och så klicka när hon sökte sig bra in och höll position. Första gången sprang hon inte utan gick några steg från Fanny och la sig och tittade med en "får jag verkligen?" blick. Ett frikommando och sen kom hon som en raket in till vänstersidan. Nästa gång gick det betydligt bättre, då fattade hon konceptet och kom kvickt in i position men med lite hopp och skutt. Kom på att det var länge sen vi tränade baklängesinkallningar, alltså sådana som är från rutan. Det måste vi ta tag i snart, för där kan det minsann inte va något hopp och skutt.


Tränade stadga i sitt och ligg, inga problem där så det är stå vi lägger mest krut på, framförallt att det ska bli stadga efter varje skifte och inte tänka på nästa skifte förrän kommando kommer (har en förmåga att göra hela fjärren själv).


Riktigt nöjd med dagens träning.    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se