Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 2 mars 2009

Sista ridhusträningen

Av Carro - 2 mars 2009 21:55

Idag var det dags för säsongens sista ridhusträning. Från och med nästa vecka får vi träna utomhus igen, tittar man ut genom fönstret känns det som att det kommer bli lite si och så med det...


Jag höll mig till planen idag och är jättestolt över det. Vi gjorde en platsliggning det första vi gjorde i ridhuset, med uppvärmning ute först. Körde massa lägganden vid sidan ute så när vi kom in till ridhuset kastade han sig ner på backen och tyckte han va skitduktig. Vilket han självklart var :)


Plats i tre minuter, tre minuter som är så fruktansvärt långa när man ska göra momentet tävlingsmässigt. Annars brukar man ju passa på att sms:a, käka ett äpple eller nåt, men idag var det tävlingsmässig platsliggning som gällde. Guling låg jättefint, blicken fixerade på mig och lugn och stabilitet i hela kroppen. Sen ser jag att han fixerar blicken snett bakom mig, måste självkalrt kolla vad det är han tittar på så jag är beredd ifall det är någon riskabel störning (typ lös hund eller dylikt). Men ingen hund, inga agilityhinter, ingan människa, ingenting tittbart. Men guling glor på. Blev tvungen att titta igen, denna gången lite noggrannare och ser då vad det är. Guling ligger och speglar sig. Vilken liten skit, här ligger man platsliggning i ett skitigt ridhus och fåfängan ligger och glor i spegeln ;) Får hoppas han inte skäms över mig på tävlingen, jag som tänkt ha mina übersköna snickarbyxor (som vanligt...).


Platsen gick i alla fall finfint och jag kopplade på och gick ut och fortsatte värma. Gjorde bara några frittfölj rundor ute, lite kontakt och bus. Lagom intensitet, lagom tempo. Lina ropade in oss för en tandvisning som gick primprima. Guling kan konsten att behärska sig nu :) Sen gick vi en linförighet som Lina ropade och jag tänkte belöna på lämpligt ställe. Och något mer lämpligt ställe än det jag hittade gick inte att få, då han gick i perfekt position med en stadig kontakt och glatt viftande svans genom två korta raksträckor och två vänsterommarscher. Härlig attity, lagom intensitet och en sån förbannad glädje!


Medan Lina tränade kampade lite med brandslangen men låg mest och mös och sen bröt vi dagens träning. Vi lämnade ridhuset med en väldigt positiv minnesbild och en bra förväntan som jag hoppas han bär med sig till söndagens tävling i ridhus. Jag är väldigt, väldigt nöjd med mig själv som höll mig till min plan och inte tränade vidare när han var så taggad, vilket det lätt kan bli... Nu var vi båda nöjda och glada, härligt!


Tog en promenad hem från ridhuset med Lina och Trazzel. Lina har fått i läxa att bli sparsammare med sina belöningar. Hon tycker som jag att det är såå roligt att klicka och belöna att man ibland (läs: ofta) gör det utan att hunden behövt anstränga sig det minsta. Idag fick hon gå raksträckor med målbild för hur hon ville att de raksträckorna skulle se ut och bara belöna de repetioner som överenstämde med målbilden. Hon var jätteduktig, men det gäller att bita sig i tungan (eller i klickertummen). Jag vet hur det är :)


Promenaden hem var härlig och nu ska jag packa ihop och gå och lägga mig med massa arbetsmiljöpapper. Både jag och Askari är rätt slut, guling har återigen intagit positionen på sidan med ögonen rullandes upp i huvudet och tår och fötter som rycker åt alla håll. Det ser jätteskönt ut, ska ta och göra honom sällskap.


God natt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se