Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under februari 2009

Av Carro - 1 februari 2009 21:30

SJ's InterCity bullrar och skakar så mycket att jag ibland måste luta mig tillbaka och kisa riktigt ordentligt för att se vad som står på dataskärmen. Ögonen hänger inte riktigt med i tågets ryckiga och knyckiga framfart. Längtar efter en bra bok, tomheten efter sista Stieg Larssonboken håller i sig. Skulle vilja ha liet Polisdressyr från 1912 att sitta och förbarma mig över, speciellt eftersom batteriet på datorn närmar sig kritisk nivå med samma hastighet som tåget. Eller, något snabbare.


Trodde allt vibrerande och koncentrerande för att se de dansande bokstäverna gett mig en fruktansvärt huvudvärk. Det tryckte över huvudet och jag kunde till och med känna hur någonting slöt sig runt hjärnan och squeesade ihop den som en press. Sen insåg jag att jag fortfarande hade min något för lilla mössa på mig (det lät som en väldigt konstig mening, något för stora säger man ju men något för lilla lät inte som korrekt svenska). Hur som haver, tänkte jag skulle ta av mig mössan men av någon anledning gjorde jag inte det. En kvart senare tar jag istället en Ipren för att jag fortfarande har sån huvudvärk. Herregud, mössan är för liten och det är 40 grader varm och knökfullt med folk på tåget. Kan jag vänta mig något annat än huvudvärk?


Längtar efter att få komma fram till Karlstad och kliva av den här shakern, värma mig i vänthallen en stund och sedan stå ute i kylan med Börnis nån timme. Det är roligare att frysa när man är två. Hoppas norrgående InterCity har lust att lämna Trollhättan idag bara så Börnis kommer fram. Annars vet jag en som blir ledsen. Och stackars Lina då som måste stå ut med mig ensam. Nej, vi ber till SJGuden att Börnis ska kunna ta sig helskinnad till Karlstad denna helg.


Jag har varit duktig och läst de över hundra blogginlägg jag missat under min sjukdomsperiod. Jag betecknar mig för övrigt frisk nu, hosta och lite snor kan jag stå ut, det är i alla fall hundra gånger bättre än tidigare. När jag dessutom kunde springa med Ebba hela inkallningssträckan för att visa hunden-utan-inbyggd-gps var belöningen låg utan att hosta så insåg jag att friskheten har drabbat mig. Jag välkomnar den med öppna armar.


Märks det att jag är skakad, trött och hög på Ipren? Längtar efter min säng.

ANNONS
Av Carro - 1 februari 2009 21:19

Jag blev utmanad av Lina och jag bangar aldrig en utmaning. Just denna hade jag svårt att se meningen med men lilla Carro gör alltid som dominanta Lina säger. Däremot måste jag få säga att det var fem ruskigt tråkiga frågor och jag undrar vad man ska få ut av det här...


Vilken mat äter du ofta? Pasta i alla dess former, ofta med quornfärssås. Har ruskigt dålig matlagningsfantasi, håller på att bli bättre.

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av? Beror på vem man är hos.

Köper du Triss? Jaa... Det har väl hänt. Men nej, det händer inte så ofta.

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Gotland, det finns inget annat. Har varit i Australien vilket säkerligen var helt fantastiskt, jag vet inte - var bara 4 år och kommer aldrig förlåta mina föräldrar för det.

Vilken tv kanal tittar du mest på? 3-5


Här är reglerna:

Välj ut 4stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

Jag utmanar:
Börnis, hon behöver något att göra. Fast det passar inte riktigt hennes phaleneblogg, så hon behöver inte.

3 till? Nej, stackare...

ANNONS
Av Carro - 1 februari 2009 19:46

Var på Österåkers BK idag för att träna min första träning med Team TM. Ett fryst toalås gjorde att dagen höll på att börja i katastrof, men det löste sig tack och lov.

Det var skotträning en timme så jag, syster yster och teammedlemen Karin gick med våra hundar till fårhagen. Karins Etza är tydligen lite berörd och Ebba har ju reagerat på smällarna som varit i Forshaga den senaste veckan efter en explosion i våran säng (lät det som i alla fall). Ingen av hundarna visade någon berördhet idag och vi förflyttade oss närmre och närmre apellplan. Ebba reagerade på första skottet, men det är ju en väldig skillnad mellan att reagera och att vara berörd. Hon tittade till, såg lite konfunderad ut och sen återgick hon till träningen. På vägen tillbaka när vi nästan var vid klubben kom ingen reaktion alls, och inte heller när hon letade köttbullar i gräset bara en hundra meter från skotten. Skönt.


I fårhagen tränade vi ingångar, starter, omvänt lockande (vi lär oss spelreglerna), explosiva starter och lite hålla-övningar med lösrullen. De explosiva starterna var jättefina. Syrran undrade om jag tittat för mycket på skyddsträning eftersom jag tränade med brandslang som hon fick hoppa upp och kampa i, men vad gör man med en hund som skulle kunna döda för en brandslang? Jo, man utnyttjar ;)

Efter att ha rasat av sig lite kunde hon fokusera på fria följ starterna och de gick fint. Jag drog på arslet efter att ha backat på en sten och fick stenen rätt på svanskotan, ajajaj. Smärtan försvann dock ganska snabbt så så allvarligt var det inte.


Vi tränade typ "kontaktövningar" att jag höll en öppen hand med godis som slöts om hon kom dit med näsan och hon fick en godis ur den om hon istället höll kontakten med mig. När hon tog godisen fick hon "varsågod"signal, vi jobbar för att få lite ordning och reda i vår träning, det är kul men man längtar tills det sitter och man kan början använda alla tekniker vi håller på att grunda.


Och hållaövningarna gick också bra, jag knackade rätt hårt på slangen och hon höll fint ändå, kan börja rulla den som en galning ibland och då är det bara att ta den ifrån henne och börja om.


Nere på plan sen var dagens tema fritt följ. Vi blev ropade utan att lyda med rätt täta belöningar för tysta vändningar och starter. Hon höll käften om jag höll käften och tvärtom, det var en hel del schäfergnäll idag och egentligen borde vi inte kört frittfölj alls med tanke på att intensiteten var rätt hög (det är SÅ kul att vara på klubben!). Det måste ju tränas och fungera även på roliga ställen så vi tog det som en utmaning, man ska inte bara fly problemen här i världen.


Fick massa tips angående mina halter. Så kanon att ha några utomstående som kan se hur det egentligen ser ut och inte hur jag tror att det ser ut där uppifrån. Hon hamnar tydligen långt fram i halterna som blir för abrupta. Det löstes enkelt med att förändra min egen stegförflyttning, så nu ska även jag hem till hallen och gå fritt följ. Är supernöjd med hennes rumpa, hon flyttade superbra i vändningarna. Hon var med fint och funkade bra även utan kommando, duktig vovve.


Dold platsliggning och synlig sitt i grupp, dock något korta båda två. Hon låg respektive satt jättefint, jag kan inte vara annat än nöjd.


Ropade ett par moment till en annan Teammedlem och delade med mig av min nyfunna apporterings-ahaupplevelse. Det blev inget apporterande för oss idag, men det är ju ridhusträning i morgon (efter en halv dag med uppletande, jag hoppas kunna träna ff-starter också :)).


En snabbis förbi Jill och sen följde jag med syster hem och åt lunch. Det var riktigt gott efter en lång dag. Hade en lugn eftermiddag i Sättra, babblade lite, lekte lite med Madde, åt lite glass, skällde lite på (med?) hundarna... Fredrik kom och hämtade mig och vi åkte hem, packade och åkte till Stockholm. Och nu sitter jag på tåget påväg tillbaka till Karlstad. Ebba sover, märkligt efter en sån lydnadshelg? Nu ska hon banne mig jobbas upp i tränings/tävlingskondis!

Av Carro - 1 februari 2009 08:39

Sitter och käkar frukost och ska snart iväg på min första Team TM träning. Ska bli väldigt spännande.

Ska fortsätta med apporteringen med Ebba. Det känns som att vi kan få den klar idag, är det så kan jag ju berätta för hela världen att det är klickerträningens förtjänst att vi räddat vår apportering på två träningspass. Jag tycker det känns rätt bra :)


Jag och Fredrik va ute i Norrtälje och käkade middag igår, på Ett glas. Blev både nöjd och besviken. Förrätterna va ju helt enorma, säkert flera liter pommes till Fredriks aioli och vitlöksbröd stora som limpor ungefär! Och hur gott som helst! Sen kom varmrätten och då blev jag besviken (vilket jag är van vid att bli på restaurang). De vegetariska alternativ de hade var en pasta med soltorkade tomater och en wok med nudlar, båda alternativen var egentligen kötträtter som de lagade utan kött till vegeterianer (utan någon vegetarisk ersättning, s å k l a r t). Jag beställde pastan och fick in tagliatelle och massa soltorkade tomater, chili, rocculasallad och kryddor i oändlighet. Det smakade för mycket. Jag kan tänka mig att den rätten är jättegod om man bryter av med milda köttbitar, nu blev det bara hundra olika starka smaker som tog ut varandra så det tillslut bara smakade massor utan att smaka någonting. Det var lite tråkigt, men Fredrik var väldigt nöjd med sin mat så det var ju tur. Nästa gång jag går dit ska jag ta flera förätter istället för de var hur goda som helst.    


Sen åkte vi hem till Anders på kvällen och sov framför en film (eller ja, det var vad jag gjorde). Invigde hans nya vardagsrum som blev färdigt i veckan och det blev riktigt bra. Härlig rymd och helt underbara färger, tapeter, tak och golv. Det kommer bli kanon i sommar när altanen är klar, han har fyra altandörrar ut från vardagsrummet så det kommer bli väldigt öppet och ljust. Fick massa idéer till vårt hus och hur vi skulle vilja bygga om köket. Bestämde att vi skulle sätta oss ner och rita upp någon form av plan för framtiden, det finns lite saker att göra om man säger så.


Nej, nu kommer syster yster och hämtar mig snart så jag ska hoppa ut med Ebba.


Rapport från idag och gårdagens träning med Åsa kommer senare, kanske när jag sitter på tåget?


So long!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se