Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 5 februari 2009

WOW, hon har en näsa!

Av Carro - 5 februari 2009 19:44

Och ingen dålig sådan heller!!


Jag, Lina och Börnis tog hundarna till Centralskolan för lite nosövningar så här på kvällskvisten. Hade med ett stort, mörkblått lakan och letade efter de bästa legorna - här skulle synen inte vara till någon hjälp!


Ebba fick leta efter Börnis som gick runt hörnet. Jag och Ebba kom upp från andra hållet för att få Börnis i medvind. Det blev mest irrande i början, "varför går vi fram och tillbaka här?". Jag hade ingen aning var Börnis låg, eller jo, jag visste på ett ungefär men inte hundra säkert. Alltså inget styrande utan lät Ebba bara jobba själv. Vi gick lite fram och tillbaka innan hon fick Börnis i näsan. Och då jävelar ska jag be att få tala om att det blev fart! Börnis stod i i ett hörn bakom någon form av tunna med lakanet över sig. Vilken L Y C K A att hitta Börnis i ett hörn!


Jag och Ebba gick runt hörnet och Börnis gömde sig någon annanstans. När jag släppte Ebba för andra gången hade hon verkligen förstått vad det hela gick ut på. 180 knyck till det stället där Börnis varit på tidigare men där var hon ju nite kvar... Typiskt! bba stod i hörnet en stund och spanade över skolgården. Var har hon tagit vägen?? Och det var så häftigt och SÅ tydligt - hon lyfte hela huvudet och verkligen andades in hela omgivningen. Åååh, rysningar längs hela ryggraden! När man kör sök i skogen ser man ju inte hunden på samma sätt men här va vi på en helt öppen skolgård då jag verkligen kunde se varenda rörelse hon gjorde. Hon drog från det gamla hörnet och rakt mot hörnet på andra sidan den skolbyggnaden vi var vid. Hon sprang i full fart förbi hörnet, tvärnitade, vände på en femöring och tillbaka. Börnis hade gömt sig i en trappnergång till en källare. Ebba var nära på att klättra över räcket och mitt hjärta åkte upp i halsgropen, det hade ju inte förvånat mig om min spider-dog bara kastat sig över gallret för att ta sig ner till Börnis. Men hon tog sitt förnuft till fånga och kopplade på hjärnan en stund för att ta sig runt gallret. Massa belöning!


Nästa skick ställde sig Börnis bakom ett annat hus. Jag och Ebba gick runt och Ebba drog återigen i hundraåttio längs med husväggen. Näsan var på och scannade husväggen uppifrån och ner, det såg skithäftigt ut. Det var kul att se henne jobba på så nära håll. Även på den sidan av huset fanns det en trapp och Ebba var ner och vände en snabbis i den. Man måste ju kolla för att verkligen vara s ä k e r. Fick Börnis i näsan och fullkomligt kastade sig över henne med svansen i hundraåttio!


Sista skicket fick Börnis lägga sig i en sandlåda, alltså en sån grön från vägvärket. Jag ville testa Ebba på en helt dold lega nu när hon fått tre dolda men ändå åtkomliga. Hon sprang direkt på lådan och gav sig inte! Hoppade på den, kastade sig över den, krafsade, studsade, grävde och Gud vet allt!


Jag är så STOLT över min hund, för sån här näsa trodde jag ärligt talat inte att hon hade. Hon sprang rakt på varje lega, ingen tvekan alls och näsan arbetade intensivt hela passet. Sökträning, uppletande och spårande har gett resultat och det är så roligt att se.


Börnis Toy fick göra lite kurragömmaövningar vilket hon tyckte var jättekul men lite läskigt. Jag tror det kan vara bra för henne att få göra såna här övningar för att höja hennes självförtroende och få henne lite mer självständig. Men hon ska nog få jobba mer när det är ljust för att inte göra det alltför svårt för henne. Duktig var hon i alla fall.


Trazzel fick också köra med Börnis som figge och bland annat la sig Börnis i en stor gunga med lakanet över sig. Trazzel löste uppgiften utmärkt, men att han hade näsa visste vi ju redan! Sen gick de runt hörnet så jag fick inte vara med längre (sagt Toyvakt) men jag fick rapport efteråt som sa att det gått kanon.


Vi ska försöka gå ut i helgen också och få med oss lite mer folk så man kan ha fler figgar ute och dessutom köra på lite olika. Det var ruskigt kul det här, tänk vad man kan göra om man har lite fantasi!  

 
 
Lina

Lina

5 februari 2009 21:03

Tack för ikväll, SUPERKUL! :D

http://trazzel.blogg.se

 
Börnis

Börnis

5 februari 2009 21:36

Skitkul o leka kurragömma som man gjorde på lågstadiet (Y)

http://hem.passagen.se/noblenadirs

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards