Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Team träning

Av Carro - 1 februari 2009 19:46

Var på Österåkers BK idag för att träna min första träning med Team TM. Ett fryst toalås gjorde att dagen höll på att börja i katastrof, men det löste sig tack och lov.

Det var skotträning en timme så jag, syster yster och teammedlemen Karin gick med våra hundar till fårhagen. Karins Etza är tydligen lite berörd och Ebba har ju reagerat på smällarna som varit i Forshaga den senaste veckan efter en explosion i våran säng (lät det som i alla fall). Ingen av hundarna visade någon berördhet idag och vi förflyttade oss närmre och närmre apellplan. Ebba reagerade på första skottet, men det är ju en väldig skillnad mellan att reagera och att vara berörd. Hon tittade till, såg lite konfunderad ut och sen återgick hon till träningen. På vägen tillbaka när vi nästan var vid klubben kom ingen reaktion alls, och inte heller när hon letade köttbullar i gräset bara en hundra meter från skotten. Skönt.


I fårhagen tränade vi ingångar, starter, omvänt lockande (vi lär oss spelreglerna), explosiva starter och lite hålla-övningar med lösrullen. De explosiva starterna var jättefina. Syrran undrade om jag tittat för mycket på skyddsträning eftersom jag tränade med brandslang som hon fick hoppa upp och kampa i, men vad gör man med en hund som skulle kunna döda för en brandslang? Jo, man utnyttjar ;)

Efter att ha rasat av sig lite kunde hon fokusera på fria följ starterna och de gick fint. Jag drog på arslet efter att ha backat på en sten och fick stenen rätt på svanskotan, ajajaj. Smärtan försvann dock ganska snabbt så så allvarligt var det inte.


Vi tränade typ "kontaktövningar" att jag höll en öppen hand med godis som slöts om hon kom dit med näsan och hon fick en godis ur den om hon istället höll kontakten med mig. När hon tog godisen fick hon "varsågod"signal, vi jobbar för att få lite ordning och reda i vår träning, det är kul men man längtar tills det sitter och man kan början använda alla tekniker vi håller på att grunda.


Och hållaövningarna gick också bra, jag knackade rätt hårt på slangen och hon höll fint ändå, kan börja rulla den som en galning ibland och då är det bara att ta den ifrån henne och börja om.


Nere på plan sen var dagens tema fritt följ. Vi blev ropade utan att lyda med rätt täta belöningar för tysta vändningar och starter. Hon höll käften om jag höll käften och tvärtom, det var en hel del schäfergnäll idag och egentligen borde vi inte kört frittfölj alls med tanke på att intensiteten var rätt hög (det är SÅ kul att vara på klubben!). Det måste ju tränas och fungera även på roliga ställen så vi tog det som en utmaning, man ska inte bara fly problemen här i världen.


Fick massa tips angående mina halter. Så kanon att ha några utomstående som kan se hur det egentligen ser ut och inte hur jag tror att det ser ut där uppifrån. Hon hamnar tydligen långt fram i halterna som blir för abrupta. Det löstes enkelt med att förändra min egen stegförflyttning, så nu ska även jag hem till hallen och gå fritt följ. Är supernöjd med hennes rumpa, hon flyttade superbra i vändningarna. Hon var med fint och funkade bra även utan kommando, duktig vovve.


Dold platsliggning och synlig sitt i grupp, dock något korta båda två. Hon låg respektive satt jättefint, jag kan inte vara annat än nöjd.


Ropade ett par moment till en annan Teammedlem och delade med mig av min nyfunna apporterings-ahaupplevelse. Det blev inget apporterande för oss idag, men det är ju ridhusträning i morgon (efter en halv dag med uppletande, jag hoppas kunna träna ff-starter också :)).


En snabbis förbi Jill och sen följde jag med syster hem och åt lunch. Det var riktigt gott efter en lång dag. Hade en lugn eftermiddag i Sättra, babblade lite, lekte lite med Madde, åt lite glass, skällde lite på (med?) hundarna... Fredrik kom och hämtade mig och vi åkte hem, packade och åkte till Stockholm. Och nu sitter jag på tåget påväg tillbaka till Karlstad. Ebba sover, märkligt efter en sån lydnadshelg? Nu ska hon banne mig jobbas upp i tränings/tävlingskondis!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards