Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under januari 2009

Av Carro - 1 januari 2009 20:02

Blev en ganska lugn dag. Va ute och tränade en sväng med mamma, Lotta och Anette mitt på dagen. Gick sådär för min och Ebbas del, uppletande va inte hennes grej idag. Va riktigt duktig och hoppade över lydnaden, Ebba fick följa med Fredrik istället.

Sen har vi fikat och kollat på Vännermarathon. Det blev pizza till middag och nu ytterligare lite slappande. Ska äta efterrätt snart, chockladpudding som vi längtat efter hela julhelgen!


I morgon bär det av hem till Starrmora igen och på lördag är det sökträning i Wira. Vet inte om jag vågar ta med svarting och skämma ut mig bland alla proffs ;) Men, skämmer man inte ut sig så lär man sig väl aldrig! Ska bli så roligt att träffa Askari igen, får se om han känner igen en ;)


Nej, nu ska jag vara social, helt slut efter att ha gjort årssammanfattningen. Chockladpudding kommer sitta fint.


So long!

Av Carro - 1 januari 2009 18:57

2008 är över för alltid och skönt är väl det, för tänk om samma år skulle pågå i evighet och man aldrig skulle få fira nyår? Jag menar, hur ofta har man en anledning att fira att klockan slår tolv och får äta god mat och va i trevligt sällskap utan att behöva lägga ut tusentals kronor på presenter?

Här kommer en sammanfattning i bild och text av mitt 2008.


Jag 2008

gjorde inte så mycket för mig själv i år, utan det var relativt lugnt. Något körkort vart det inte av (i år heller) men det kommer nästa. Skolan har fortgått som vanligt, hundträningen har gått framåt och familjen finns kvar precis som tidigare.


Måste börja med årets "unnande", något jag garanterat kommer göra fler gånger (kanske inte likadant, men ändå...). 


Jag upplevde "I en annan del av Karlstad..." precis i början på sommaren då Charlotte och Tomas kom ner till Karlstad och vi hade en hel helg och kollade in Karlstads krogliv. Oförglömligt!

Karlstad crew 


Wirafolket var iväg på en resa till Tallinn och självklart fanns jag och min kära Charlotte där.


Ja, det var väl de största galenskaperna under 2008, lika bra att ha de avklarade. Den fortsatta årssammanfattningen kommer bli betydligt mer samlad ;)


Sommaren 2008

Under sommaren hyrde jag och Fredrik en lägenhet, en jättefin tvåa i utkanten av Norrtälje. Här trivdes både Kråkan och Ebba och jag hade nära till Roslagens BK och kunde träna med Sofie och Ben som också flyttade till Norrtälje samma sommar.


Wiraspelen gick av stapeln som vanligt även fast det inte riktigt var som vanligt. Med nytt styre kommer ju alltid förändringar och vi har väl fortfarande inte riktigt vant oss, om vi nu någonsin kommer göra det. Som alltid mycket roligheter och tre härliga veckor med alla härliga människor. Tyvärr blev min kamera stulen under spelen så det blev inte så många fler egna bilder under 2008.


Jag och Fredrik åkte till Gotland i två veckor och då fanns mammas och pappas kamera med så många härliga bilder kunde tas. Hittade ett nytt intresse i att fota när man hade en så bra kamera och en ny kamera ska inhandlas så snart ekonomin tillåter.


Min sommarpraktik gjorde jag hos hundtränaren Tomas Mohlin, en möjlighet jag är jätteglad över att jag fick. Va dels på Österåkers BK på hans privatträningar och på brukslydnadsläger på Fjällnora. Fick träffa massa olika typer av hundar och hundmänniskor samt vara behjälplig med både det ena och det andra, en mycket lärorik praktik!

Midsommar firades i Sundsvall med mostrar, morbröder och kusiner. Tyvärr försvann alla bilder med kameran, kanske lika bra det :)


Jag och Fredrik 2008

Hösten 2008 flyttade vi in i vårt underbara hus i Starrmora. Efter mycket letande hittade vi äntligen rätt.


Och på julafton paxade vi varandra genom att förlova oss.


Syskonbarnen 2008

Tiden går ju så fruktansvärt fort och de blir bara större och större.


Madde fyllde 5.

Sebastian fyllde 2.

Linnéa fyllde 3.

Samuel fyllde 5.


Goaste ungar :)


Skolåret 2008 

Skolåret 2008 har jag redan berättat kort om i tidigare inlägg (http://kontrollek.bloggagratis.se/2008/12/17/) men vi har såklart gjort mer än bara arbeten under 2008. Det har varit ett rätt kämpigt år, men nu är halva tiden på ForshagaAkademin över vilket känns helt fantastiskt. Tiden har gått otroligt fort och jag antar att tiden som är kvar kommer gå ännu fortare.


Vi genomförde två uppvisningar på Husdjursmässan i Karlstad...

 


...och anordnade en egen dag med massor av uppvisningar (här Ebba med en klasskompis Bea i Talang 2008)!


Vi hade en utbytesdag med eleverna från Lilleruds djurvård. Vi fick åka till en djurpark i Karlstad och lära oss hur man sköter om alla möjliga typer av djur. En riktigt mysig dag!


Vi var på studiebesök till Greyhound Park i Borås och Ebba fick leka kapphund (hon hade nog gillat att jaga haren...).


Jag och Ebba tävlade Skolmästerskapen i lydnad och kom på andra plats en halv procent från vinst.


Under hösten hade vi en IPO-dag med Fredrik Bjurklint, några bilder på Ebba blev det säkert, men lärare är inte alltid så snabba på att komma överens om jag kan få del av de eller inte.


Bland mycket, mycket annat!


Och nu till det bästa...

Hundåret 2008

Städnig utveckling inom hunderiet är jätteviktigt för mig så under 2008 har jag gjort följande för att uppnå det:

2 kurser för Niina/Kenth Svarberg, tävlingslydnad och tävlingspsykologi.SBK-symposium "Påverkan och åverkan"Anders Hallgren "Hunden och hundägarens psykologi"Fritt följclinic för Nancy Nilsson samt privatträning under hösten.Hjälpinstruktör på brukslydnadsläger för Tomas Mohlin.Samt ett flertal kurser och föreläsningar i skolans regi.  

I våras var Nebbie med mig på skolan i tre veckor, det var härligt att få rå om schäferpärlan riktigt ordentligt och vi hann med mycket – tävlingsträningar i lydnadsklass 3 och uppvisningar på Husdjursmässan bl.a Schäferpärlan is still going strong!


Jag och några vänner på skolan anordnade en allmänlydnadskurs under hösten. En projekt i kursen Projekt och företagande som både frestade på vårt tålamod, var väldigt roligt och mycket lärorikt!


I somras gick det stora arrangemanget World Dog Show av stapeln i Stockholm och jag var där! Har aldrig ställt en hund på utställning förut, men någon gång ska ju vara den första. Fick ställa vackra Newstory Jaffa som blev etta i championklass, 1:a bästa tik, fick CACIB, blev BIR och således alltså VÄRLDSVINNARE! Denna domare tyckte bättre om små beiga från skogen än uppfluffade från Italien :) Tillsammans sprang vi in i stora ringen och det var ett riktigt häftigt ögonblick, vilken dag!


Och under vintern har jag fått den stora äran att lära känna Jaffas son Wirabruks Askari som har bott hos mig under fyra veckor. Jag lånade honom för att se om jag hade tid med två hundar samt få känna på rasen och en ny typ av hund. Det var en spännande och lärorik tid som jag inte kan tacka Anders och Åsa tillräckligt för.


Kattåret 2008

Min älskade Kråka fyllde ett år i maj och i juli var hon på sitt livs första utställning som resulterade i ett toppenresultat. Förutom jättefin kritik och jättefint uppförande fick hon sitt första cert.

 


I höstens början kom en ny familjemedlem in i familjen, gulingen Tigger. En femårig bondkatt som bott hos min kompis Sofie och hennes familj. När de flyttade till lägenhet fick deras lilla pärla flytta hem till oss på landet, något både jag och Fredrik är väldigt glada över.

 Tävlingsåret 2008


Lydnaden gick med framgång under 2008, från att ha fått tävlingslicens gic kettan i en rasande fart och ett första pris i tvåan klarades av under sommaren. Tyvärr gick det inte ända in i mål eftersom målsättningen var första pris i trean under december. Det kommer!


..................................................
.............................................


Ja, det var ett axplock ur mitt 2008.

 Tack alla - familj, vänner, arbetskamrater, skolkamrater och andra bekanta (ingen nämnd, ingen glömd) 

som gjort 2008 till det år det varit, med hopp om ett

Gott Nytt 2009!

Av Carro - 1 januari 2009 02:18

Idag vill jag ge världens största kram till min mamma,

det är hon mer än värd.

Av Carro - 1 januari 2009 01:38

Karin försvann strax efter tolvslaget och vi undrade var hon tog vägen. Hon hade gått ut för att röka en stund tidigare men vi började tycka att hon hade varit borta lite väl länge. Nedan följer konversationen:

Pappa: Hon har väl gått vilse.

Jag: Vilse i pannkakan.

Mamma: Va?! Pannkaka??

Alla skrattar.

Pappa: Nej, hon sa "vilse i pannkakan". Vi vet inte var Karin är.

Mamma (glömt hörapparaten): Vill du ha pannkaka?

Jag: Aa tack, det vore gott.

Halvt på skämt, halvt på allvar. Klockan ett på natten efter en lång nyårskväll är det väl inte direkt vanligt att vara sugen på pannkakor, men jag är väl ungefär lika vanlig som min mamma... 

Mamma: Skulle du äta pannkakor om jag stekte pannkakor?

Jag: Ja! Det är klart!

Mamma skakar på huvudet och försvinner in i köket, Karin dyker upp från hallen och vi fortsätter småprata lite medan mamma stökar omkring i köket, vi tror att hon diskar.

Så tittar jag in i köket och ser henne husera runt bland stekpannor och bunkar. Vi skrattar allihop för vi tror att det bara är på skoj. Min mage kurrar, det vore faktiskt bra gott med pannkakor...

Så hör vi ett ägg knäckas och inser: det är på allvar! Mamma tänker steka pannkakor!

Mycket riktigt.

Mamma: Äppelmos eller sylt?

Jag: Tar gärna socker.

Stora sockerbunken kommer fram (sisådär ett par kilo), en tallrik och kniv och gaffel. Jag kan verkligen inte sluta skratta, inte någon annan heller tror jag. Klockan är ett på nyårsnatten och vi har inte gjort annat än ätit lyx, tiramisu, potatis i portionsformar och Gud vet allt. Och nu vankas det pannkakor!

Jag: Jag tror ingen annan mamma i världen står och steker pannkakor nu!

Men så finns det nog ingen annan mamma som min mamma i världen heller.

Pannkaka efter pannkaka landar på tallriken. Sockra, rulla, äta. Efter sex stycken är de sista två stekta och mamma sätter sig bredvid mig och vi delar på de sista.

Mamma: Det här va ju jättegott! Jag ångrar att jag inte stekte fler!

Resten av sällskapet (Fredrik, pappa och Karin) bara suckar och skakar på huvudet mellan skratten. En annorlunda nyårsvickning.

Kalla mig bortskämd om ni vill, men jag fick pannkakor på nyårsnatten - bara för att jag ville ha det!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards