Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under januari 2009

Av Carro - 8 januari 2009 21:52

Han försöker verkligen hoppa in rätt med rumpen men det liksom spritter av lyckai hela lilla mallekroppen för dt är ju så FRUKTANSVÄRT roligt så han förmår sig inte riktigt. Skithund :)

ANNONS
Av Carro - 8 januari 2009 21:50

Jag vet inte om man kan lägga in fler videoklipp i samma inlägg så det får bli såhär!


ANNONS
Av Carro - 8 januari 2009 21:47

Filmerna på Askari från mitt praktiska prov i momentlära finns nu på youtube. Kolla in fina gulingen!

Av Carro - 8 januari 2009 20:46

Schemat ser helt underbart ut. Två sovmorgnar tydligen och lediga fredagar, projektarbete och hundträning som tar upp en stor del av schemat och så strölektioner av mindre attraktiv status som ändå är korta och ligger utspridda över hela veckan.


Terminsplaneringen ser också bra ut (förutom den briljanta idén att börja på en torsdag), mycket lovdagar, lov och så praktiken. Tror det kan bli en riktigt bra termin, när det dessutom går mot ljusare tider kommer det ju bara gå ännu lättare. Kommer ihåg strax före sommarlovet förra våren då jag, Börnis, Lina och Solan satt i skuggan utanför elevboendet på kvällen och turades om att utställningsträna med Trazzel. Det var en riktigt härlig kväll, sådana kvällar längtar jag efter. Ljuset får gärna komma tillbaka nu och lite varmare kan det också bli, men snön får gärna vara kvar... Vill både äta kakan och ha den kvar?


I morgon blir en tråkdag. Ska ha inskolning av hundar i stallet (ska alltså göra sällskap med en sovande, svart varg) vilekt kommer bli väldigt spännande. Känns ärligt talat helt totalt onödigt när hundarna varit i stallet varje dag i 1,5 års tid, men man har ju ingenting att säga till om så det är väl bara att gå dit.

Ska ta ut och känna lite på Swiper i morgon tänkte jag, dags att komma igång nu - så taggad! Tänkte bara ta en prommis och lära känna varann lite, jättespännande! Han är så go det krullet (smeknamnet svarting är ju upptaget) så jag hoppas vi kommer komma bra överens.


Nej, det var nog allt för idag. Ska ta en bit sockerkaka (till) och ladda telefonen som jag såg var utan batteri. Sen kvällskiss av hund och stup i säng. Rätt mör efter dagen, inte så konstigt kanske efter tre veckors förslappande med pralinätande?


So long, god natt!

Av Carro - 8 januari 2009 19:49

Har en rätt härlig känsla i kroppen. Rätt märkligt eftersom det mesta jag håller kärt befinner sig 40 mil härifrån (utom Ebba och möjligtvis datorn då som finns på en femmetersradie) och förkylningen ligger och gror i halsen (tycker synd om), men det doftar nybakat i hela lägenheten och det står en helt nybakad sockerkaka i köket!


Ja, jag är nog lika chockad som alla ni som känner mig som läser det här. Jag är ungefär lika mycket bakmänniska som Sofie inte är det (alltså precis tvärtom) och har nog aldrig bakat något mer avancerat än shake-and-bake i hela mitt liv. För er som inte känner Sofie kan jag säga att jag är ungefär lika mycket bakmänniska som Börnis är lydnadsmänniska. För er som inte känner henne heller är det ungefär så mycket som Fredrik är sportfantast eller pappa Italien-fan. Och för er som inte känner de heller är det lika mycket som Askari är långsam och slö (många känner väl till en gemen malinois) eller Kråkan är liten (hon är Mainecoon). Jag kan väl helt enkelt säga att Sofie bakar en hel del ;)


Men i förra veckan var jag och Fredrik hos hans mamma och åt en gudomlig, nygräddad sockerkaka vars smak har etsat sig fast i mina smaklökar som bara b e d j a t efter mer saden dess! Så idag när jag höll på att laga mat och maten skulle sköta sig själv en halvtimme bestämde jag mig för att göra ett försök. Och vad kan jag säga om resultatet? Det doftar i alla fall underbart! Alldeles brun och fin och jag är SÅ stolt över mig själv, har alltid skämts lite över att jag inte kan baka... Men nu ska här bli andra bullar! Nån gång om året i alla fall! Kanske ska smaka på denna innan jag ger ett utlåtande... Vänta...


-paus-


Ja, inte slår den Fredriks mammas (men hon kanske har sisådär 40 års mer erfarenhet) men riktigt god var den i alla fall! Shit vad jag är duktig!!

Av Carro - 7 januari 2009 18:25

Va förresten i Norrtälje och skulle ta blodprov idag, höll på att ge en sjuksköterska nervöst sammanbrott på mina ådror, de vägrade helt enkelt släppa ifrån sig något blod. Efter första (misslyckade) sticket kom hon på att hon stuckit mig förut och då blev jag förvisad till väntrummet med värmekuddar över båda armar och händer. Ett par stick till i händerna och några i armarna, sen gav hon helt enkelt upp. En annan sköterska kom in och den första visade var hon hade försökt sticka. "Kallar du det där en åder??" sa hon och skrattade (skämtsamt, inte elakt). Efter den förelämpningen var mina ådror dock villiga att lämna ifrån sig några droppar. Så efter fyrtiofem minuter nånting kunde jag knalla därifrån med plåster över hela armarna, tänk vad mycket slit för två rör som ändå bara kommer visa bra resultat (eller hur??).

Av Carro - 7 januari 2009 17:57

Sitter på tåget på väg tillbaka till Forshaga. De sista dagarna på ledigheten har jag känt mig märkligt stressad och har inte kommit på varför. Lite lättirriterad, svårt att koppla av ordentligt, svårt att somna, alltid velat att någonting ska hända... Det har känts att ledigheten lidigt mot sitt slut och att terminsstarten närmat sig och det har väl inte känts så jättekul. Man vill verkligen suga ut allt som går när man väl är hemma och antagligen har stressen berott på att jag haft en känsla av att inte gjort det.

Men så funderade jag igenom saken och kom fram till att det inte var så, och oavsett OM det var så så skulle inte mina sista dagar hemma i Starrmora bli förstörda av det. Så jag har slappnat av och låtit de här sista dagarna blivit som de blivit, jag kommer ju trots allt inte vara borta för alltid ;) Hemma står förhoppningsvis kvar, men det är tufft att lämna huset, Fredrik, katterna, vänner och familj och allt som finns där hemma.


Nog om det, det har varit ett riktigt bra jullov. Massa hundträning med Finnbergarna eller Sättrarna som har gett mycket tankar, idéer och inspiration. Fokus har legat på skogsarbete men efter måndagens lydnadsträning känns det som att vi är redo att ta upp den igen. Vilan är över, dags för hjärnan att börja tänka cirkuskonster igen ;) Men träningspassen ska bli mer välplanerade än någonsin och logg ska föras så vi ser att vi kommer framåt. Motivationen är på topp just nu! Har planerat in lydnadstävling i Dalarna (Nedansiljan) den 7:e och 8:e februari, trean med Ebba och ettan med Askari. Hårdträning (men välstrukturerad sådan!) framöver! Mamma och jag har pratat länge om att åka till Dalarna och tävla och träffa Anita och co (kennel Bliss, dvärgschnauzer). Va ett BRA tag sen man träffade henne, ska bli jättekul.

Sen är det korning den 21:a för Wirabruks A-kull då jag tänkt smyga med och titta och så tävling den 22:a i Östhammar, får se om jag anmäler Ebba till en trea där och Askari till en tvåa, spännande!!


Annars har lovet inneburit massa husrenovering och besök hos familjerna. På det stora hela ganska lugnt och skönt, vilket var välbehövligt efter en höst med mycket jobb i skolan. Våren ser ut att bli lugnare - projektarbete och HUNK-kurser (Hundkunskap) blandat med ett par sovmorgnar och lediga fredagar. Nice...!


Nu ska jag återgå till att kolla runt på nätet, älskar att åka X2000 och ha tillgång till datauttag.

Av Carro - 6 januari 2009 17:52

Vattnet har kommit tillbaka! L y c k a! Man är helt handikappad utan vatten, så det har varit en annorlunda vecka. Men nu är det tillbaka, jätteskönt! Varmvattenberedaren har varit avstängd ett tag nu så det kommer ta en stund innan vi får varmvatten - något jag kan skriva under på! Vattnet är kallt som s*tan, mamma skulle älska det.


Charlotte har varit här och fikat. Vi kollade på Wirabilder och snackade massa skit, lika roligt som alltid :) Varken hon eller Andreas hade ju sett vårat hus sen vi flyttade in men det verkade få godkänt :) Ska snart ta och ses igen, det blir inte riktigt så tätt som man skulle vilja då vi båda har fullt upp, men snart är det sommar och Wiraspel igen. Det går fortare än man anar.


Har precis bokat tågbiljett, i morgon åker jag tillbaka till Värmlandsskogarna. Kommer vara framme vid niotiden, känns ganska lagom. Sova en stund och sen upp och börja plugga på torsdag. Börjar inte förrän tjugo i tio, skönt! Projektarbetet drar igång och så första (riktiga)  lektionen med Janne vilket ska bli intressant.


Nu ska jag fortsätta laga mat med Fredrik. Potatismos på Wirapotatis som Fredrik varit och hämtat, gott!!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se