Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under januari 2009

Av Carro - 24 januari 2009 11:44

Va tydligen lite snabb i knapparna även igår, för det inlägget jag skrev då verkar inte heller ha blivit sparat. Så typiskt när man skriver långt och innehållsrikt och så är det bara borta i cyberspace. Nåja, ska ta det lite lugnare innan jag klickar vidare nu så får vi hoppas att det kommer fram.


I gårdagen inlägg kunde läsas att jag ska låna en bok från Åsa "Polishunddressyr", utgiven (utgifven) 1912! Smygläste lite i den när jag var där i torsdags kväll och det var med skräckblandad förtjusning jag läste om hur man tränade hund på den tiden. Det allra värsta är väl att en del lever kvar än i våra dagar, framförallt i vissa hundsporter, trots all fördjupad kunskap i etologi som vi har idag jämfört med då. Forskning har ju visat ganska tydligt att den typen av djurträning inte är nödvändig för att nå resultat, varför ska den leva kvar? Varför vill man utsätta sina djur för obehag om det inte behövs? Kommer nog aldrig förstå det. Jag hoppas att ju fler klickertränare och andra förespråkare av ett mjukare förhållningssätt till våra hundars träning som visar framfötterna på stora mästerskap och får framgångar inom samtliga hundsporter desto större kommer dessa träningsmetoder att bli och 1900-tals metoderna blekna bort. Hoppas kan man ju alltid, och man kan ju alltid hoppas att samtliga hundsporter kan hänga med i utvecklingen.


Nog om det. Igår var jag och Ebba med min syster och hennes familj (www.familjenkaos.dinstudio.se) och åkte pulka på golfbanan. Fruktansvärt roligt är ett uttryck som passar bra in på de upplevelserna!

Sen åkte vi hem till Sättra och käkade middag, Fredrik kom dit på kvällen. Mycket gott och trevligt och jag tror influensan har släppt greppet på allvar nu. Bara hosta och snuva kvar, vilket jag kan stå ut med så länge jag kan leva!


Nu sitter jag vid köksbordet och tittar på äckelvädret. Ska snart bege mig ut på promenad med Ebba. Annars väntar jag väl på att Åsa ska ringa och berätta att Mr Malinois har kommit till Wira. DET ska bli spännande.


Allt för nu! So long!

ANNONS
Av Carro - 22 januari 2009 14:03

I början av förra året skickade jag in tre resultat till SHU's tävling "Årets lydnadsungdom". Hittade en länk till resultatet nu när jag surfade runt och ojojoj, det visade sig att trots att jag bara skickat in våra tre första resultat så hamnade vi på en sjätteplats.

Får se om det blir några bra tävlingsresultat 2009 så kanske man skickar in till elitlistan i år, hoppas kan man ju alltid.

Skryt, skryt - va bara tvungen :)

ANNONS
Av Carro - 22 januari 2009 13:30

Tog mig runt hela rundan idag och är bara halvslut, DET om något är väl ett tecken på förbättring? Jag börjar få mitt liv tillbaka! :) Snöslask och äckelväder ute i och för sig, men vad gör det?


Sitter i photoshop och lurar lite. Jax ligger och sover (!) i soffan här bredvid mig, Lotta snarkar någonstans och Nebbie ligger i hallen. Lugn i Starrmora alltså, skönt.


Varje hostattack följs av en pussattack, ni kan ju gissa från vem...

Av Carro - 22 januari 2009 11:30

Jag skrev ett inlägg i går kväll som tydligen inte hade lust att laddas upp. Som tur är har jag för vana att alltid CTRL+C'a mina inlägg innan jag trycker på "spara" eftersom man aldrig vet med internet. Det dumma är ju att jag är ganska snabb på att trycka CTRL+C i flera andra sammanhang också, så jag hade både lyckats kopiera ut en emailadress, lagt in den adressen på "Till" i ett nytt mail och kopierat en hemsideadress som jag klistrat in i mailet innan jag upptäckte att inlägget inte sparats. Och eftersom jag inte orkade skriva om så blev det inga fler inlägg igår.


Idag är jag hundvakt åt Nebbie, Jax och Lotta. Syrran ska iväg och titta på en eventuell kanditat till papparollen till hennes blivande valp, och märkligt nog hade de inte plats för fem hundar i bilen... Hundarna kom till mig vid åttatiden i morse och vi har tagit det lugnt och slappat i sängen under förmiddagen, ätit frukost och nu bloggar jag lite. Jax är en fenomenal vakthund ska jag be att få tala om, tyvärr så har han hittat golvfönstret i vardagsrummet och tycker att byggjobbarna vid grannhuset INTE har där att göra... Hans huvudvärk...


Känner mig piggare idag, ska snart försöka få med mig de 3 på promenad. Hostan och det som hör därtill lär jag väl få stå ut med ett tag till, men har mer ork och febern på nätterna har försvunnit. Det går på rätt väg alltså, jätteskönt. Hoppas kunna vara tillbaka i skolan på måndag, nu börjar jag tröttna på att ringa Benita vareviga morgon.


So long! 

Av Carro - 21 januari 2009 13:42

Nu har jag haft bloggen ett bra tag och en hel del inlägg har blivit skrivna (för tillfället ca 140 st sedan den 24 november) och nu tycker jag det är dags att avsluta omröstningen om hur folk hittade till min blogg.

21 personer hade svarat på frågan "Hur hittade du min blogg" och resultatet ser ut som följer:


8 personer (38,1 %) hittade bloggen genom länken på min hemsida www.kontrollek.dinstudio.se

4 personer (19 %) hittade bloggen via aktivhund.se där jag har bloggen som min personliga hemsida (hej alla forumkompisar!)

3 personer (14,3 %) hittade bloggen på bloggagratis.se förstasidan

2 personer (9,5 %) fick bloggadressen från mig (hur nu det gick till) och 2 andra personer fick den via gemensam bekant (Åsa...)

1 person (4,8 %) hittade den via en länk och 1 annan person via en kommentar i en blogg eller dylikt (alltså också via länk) 


Självklart måste en presentation av det här slaget följas av en fråga värdig Anne

"Hur trovärdig är den här statistiken?"

Inte så trovärdig med tanke på att det bara är ungefär hälften av mina dagliga läsare som svarat, men samtidigt tror jag att det är ungefär så här fördelningen ser ut över hur folk hittar till min blogg. Så den känns ändå rätt trovärdig.


Intressant va? ;)

Av Carro - 20 januari 2009 17:53

Måste ge ett JÄTTETACK till Börnis för all hjälp förra veckan, du är underbar!

Av Carro - 20 januari 2009 17:42

Drömde en mycket, mycket skum dröm en natt för en vecka sedan. Jag var hemma hos Åsa och vi stod ute på tomten och kollade på hundarna som rejsade omkring som de brukar.

Så kommer en bil körande på deras uppfart, det visar sig vara "Lillen" och co som kommer. Jag tar upp Åsas hundar till huset och Åsa hälsar och pratar med de där nere. Så släpper de in L på tomten och han rusar omkring och tar in alla dofter medan vi fortsätter prata nere vid grinden. Så börjar det bärs det upp väskor till huset som ställs utanför dörren medan vi fortsätter prata. L kommer rusande från baksidan och tar ett elegant hopp över väskorna och vidare ner på tomten. Åsa får jättestora ögon (ungefär som Askari i en redigerad bild i tidgare inlägg) och ser helt svimfärdig ut. Hon tar tag i dörrposten och stammar fram något ohörbart. Jag och B (L's husse) hjälper henne upp och frågar vad som är på tok (ja, precis så säger vi, som nån gammal svartvit film). Åsa skakar på huvudet.

"Nej, jag blev bara så chockad. Tyckte det såg ut som att han var kastrerad".

B rycker på axlarna och svarar:

"Ja, vi passade på att göra det när vi var inne och gjorde HD-röntgen".

Både jag och Åsa faller svimmande ner på marken, B kliar sig konfunderat i huvudet, tar fram kopplet, kopplar L och börjar gå tillbaka ner mot bilen.


Behöver jag berätta att jag vaknade upp helt svettig? Feberdrömmar är inte hälsosamma (folk har fått hjärtattack för mindre) eller realistiska (tack gode gud). Lite senare på förmiddagen kunde jag skratta ganska gott åt den, framförallt åt Åsas oslagbara min då L hoppade över väskorna. En oslagbar min i Askari-klass! 

Av Carro - 20 januari 2009 17:31

Åsa berättade någonting för mig förra veckan som hade fått mig att studsa uppochner av glädje om jag inte hade haft feber.

"Lillen" är nu friröntgad fram och bak och kommer till Wira på besök i helgen, alltså en väldigt stor anledning till att bli frisk. Det va nångång i början på hösten som Åsa skickade en länk till en macho mallehane och hans godbit till husse (eller tvärtom?) och jag lusläste, kollade länkar och tittade på bilder. DÅ hoppades jag bara på att det skulle bli pappan till Lavas första kull och kennel Wirabruks efterlängtade B-kull, men NU är det tillochmed pappan till min blivande puppis. Det ska bli väldigt, väldigt spännande att träffa honom och se om man fattar ett dyft av vad husse i fråga säger ;)  


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se