Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

Dagens träning

Av Carro - 28 januari 2009 23:10

Skriver lite snabbt om dagens träning innan jag hoppar i säng. Har inte funnits tid och ork för bloggande och av olika anledningar tog Jaffa-bilden en aning längre tid än förväntat. Bland annat fläckar på dataskärmen som det ägnades en timme åt att försöka få bort i photoshop. Det gick inget vidare...


Hade praktiskt prov i stretching idag som blev godkänt. Efter det slutade jag för förmiddagen så hade drygt en och en halv timme på mig innan det var dags att träffa Börnis för lunchande. Passade på att ta ut Swiper en sväng.


Innan stretchingen tränade jag en kortis med Ebba. Fria följ starterna var knäpptysta så jag gick vidare med 90 graders vänstersvängar (dumrutan). Även de höll sig tysta idag. Härligt!


Tränade sättande under gång vilket gick riktigt bra, trots att jag betedde mig som en usel tränare. Höll mig inte på mitt bestämda kriterie utan vill gärna redan nu börja tänja på framföringssträckan. Fy, fy. Körde två ställanden och sen sättanden igen, hon sorterade kanon.

Måste träna omvänt lockande med henne bara, hon blir helt tokig och faller ur position direkt när godis kommer fram, så svårt att kvalitetssäkra kommandona då. Ville köra sättanden från stå trots att jag hade handen i backen men hon låser sig på godishanden totalt. Det märks hur mycket basicgrejer som behöver jobbas med... 


Inne körde vi apporteringar på korta avstånd i korridoren. Nu stannar kedjan efter att hon plockat upp apporten, innan var det när hon sprungit ut till den. Har nu bestämt mig för att bryta upp kedjan helt och baklängeskedja om den. Jag vet inte vad som har hänt och tänker inte älta det, delarna sitter så vi börjar om med länkningen. Jag tror det går fortare än att hålla på och bråka med felsignal och göra om, utebliven belöning och massa dåliga repetioner. Känns som ett bra  beslut.


Fjärren gick jättebra. Körde mot väggen stå-sitt-ligg-återgång-uppsättande-belöning. Även här måste jag vara noga med kriterierna. Det är inte längre bara låsta bakben som behövs utan även intensitet i rörelserna. Det märks att hon tycker det är kul och börjar fatta det här med baklängeskedjning. Kul!! Även min lila lockhund kan bli en riktig klickerhund.


Sen blev det targeting på snusdoselock. Nu provar jag att inte ta om hela rörelsen när det inte blir det trampet jag vill ha utan väntar ut ett nytt försök. Vi får prova så, hon förstår inte riktigt vad som förväntas men det kommer. Vi får se hur det blir, känns som att vi tappade allt vad gäller tvåtassglid-targetandet vilket är jättetråkigt. Antagligen bara dålig träning och dåligt underhåll. Vi jobbar på.


Och tillslut klossträning på en bok. Gick jättebra! Nu har hon vå tassar på och håller position. Duktig hund.


Med Swiper då. Vi gick till en skogsglänta och lurade lite. Jag tänker mig att jag börjar pilla med fotgåendet och ökar på hans frivilligreportoar innan vi går vidare till att plocka med moment på appellplan. Först och främst håller vi på att lära känna varandra, och Swiper är en spännande hund att lära känna. Han liknar ingenting jag tränat tidigare, det är hur häftigt som helst. Han är väldigt, väldigt tydlig. Förstår han inte så ser man det verkligen på honom och när poletten trillar ner så kan man verkligen SE hur hela hunden skiner upp och hjärnan börjar jobba på högvarv. Retrieversvansen går såklart.


Med fotgåendet tänker jag att vi börjar om från början. Han har ett fotgående med Susanne men jag måste känna efter om det är ett fotgående som jag vill ha (eller vänja mig vid det han har om det är bra). Börjar vi pilla från grunden så märker jag ju ganska snabbt vad han har i sig och då kommer det gå snabbt framåt.

Utgick från utgångställning och det är han bra på. Han bjuder mer än gärna på det, ibland med lite för mycket entusiasm så man nästan flyger i backen (han är STOR!). Vi jobbar med lite lugn och ro, behålla positionen och samla all energi. Han har en otrolig glädje i det han gör och blir ju helt tokig om man börjar busa med honom. Vi fortsätter så här ett tag, jobbar med fotet och mer på bjudandet. Ska bli spännande.


Nu ska jag hoppa i säng. Visserligen en liten sovmorgon i morgon men med tanke på att jag lämnade projekttimmen p.g.a huvudvärk och trötthet känns det inte som att det skadar med lite sömn.


God natt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se