Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2008

Av Carro - 7 december 2008 22:41

Nej, ingen ordning på TV:n.

Va förbi Börnis innan kvällspromenaden, tänkte att jag kunde kolla fram till nyheterna där och sen gå hem och se om TV:n ville va med igen här hemma men nej. Har man dessutom missat den första halvtimmen på en deckare känns det liksom ingen mening längre. Har nog DVD:n hemma så det blir till att se den på jullovet istället.

Nu ska jag gotta mig lite på aktivhund en stund, massa nya uppdaterade trådar :) (min stora last här i livet). Sen är det dags för sängen.

Morgondagen ser ut som följer: morgonpromenad med Askari och sedan promenad med Ebba ner till mattelektionen (Askari får va hemma en stund). Sen biologiredovisning som jag gjorde klart förut idag (klick-godis till mig) och så lunch i drygt två-två och en halv timmar. Hem och plugga inför småföretagandeexaminationen (i sista minuten men tror jag har koll), rasta hundar och äta lunch. Djursjukvård i stallet på eftermiddagen (fråga inte vad vi ska göra) och så tillslut prov. Jag undrar bara lite hur Per har tänkt det med tiderna. I vanliga fall slutar småföretagande tio i fem för att vi ska hinna hämta hundarna innan stallpersonalen slutar, men slutprovet kommer ta minst 1,5 timme så jag hoppas verkligen att alla får ta hem hundarna innan eller att lärarna jobbar över (den senare är det minst troliga). Inte så stort bekymmer för mig som får ha hundarna hemma hur mycket jag vill, men det är ju roligt med promenadsällskap också.


Nej hörni, lite AH och sen sängen. Hundarna sover redan gott i soffan resp. sängen. Åsa och Anders kan ju få gissa vem som sover var...


God natt!

ANNONS

Sur

Av Carro - 7 december 2008 21:09

Tillbaka i Forshaga sedan halv två, hade tänkt lägga mig i soffan och softa framför Wallander ikväll men vad upptäcker jag då, jag har inte fyran! Myrornas krig blandas med en bild från Parlamentet nån gång nu och då. Vad gör man? Har ruckat på antennsladden, provat att köra direkt till TV:n (inte gå genom DVD:n) och är nu inne på andra kanalsökningen. Helt plötsligt har jag fått två tyska nya tyska kanaler istället för TV4. Ja, men det vill man ju ha! Framförallt när en av tidernas bästa, svenska deckare går på TV med tidernas GARANTERAT bästa skådespelare.

Blir väl till att fortsätta plugga istället då. Vad glad man blir.

ANNONS
Av Carro - 7 december 2008 15:08

Hallå, nu är det TREDJE gången vi gör det här, när ska det va nog??

Av Carro - 7 december 2008 14:21

Då sitter man på tåget igen då med Ebba och Askari. Har haft lite kaos det senaste halvdygnet då det inte fanns några biljetter kvar på SJIntercity-tågen under eftermiddagen och de som fanns kostade över 600 kronor, vilket jag inte hade lust att betala. Tillslut hittade jag biljetter på ett X2000tåg nu 14.15 så det sitter vi på nu. X2000: stora säten, mycket plats för fötterna, mjukt för rumpan, det går tystare och det går fortare. L-Y-X. I alla fall för mig som är van vid att dundra fram på intercity, det blir billigare då jag åker tåg så ofta. Menmen, någon gång kan man unna sig lite lyxigare och dessutom slippa allt folk som kommer vara på tågen i eftermiddag som var fullbokade. Inte alls mycket folk här nu, jätteskönt. Är i Forshaga vid halv sex tiden och har således gott om tid på mig att plugga inför morgondagen (småföretagandeeximintaion). Rätt skönt på ett sätt att komma fram i hyfsad tid.

Så det blev ingen tävling för oss idag, kände att det skulle bli jättestressigt och dessutom ville jag sova ut och (förhoppningsvis) bort lite mer förkylning. Nu har jag med mig hyperstarka näsdroppar, hostmedicin, IPREN och Strepsils halstabletter, nu j*vlar ska den hållas i schack. Kan inte minnas när jag var så här förkyld senast.


Har varit och hämtat protokollet från igår, lägger upp det här på bloggen och på hemsidan under dagen eller i början på nästa vecka.


Höres höres!


P.S Malinutten sover...

Av Carro - 6 december 2008 20:36

Andra advent i morgon och nu har vi (förutom EN hall) även en diskmaskin på rätt plats, kamin (utan skorsten dock men på sin rätta plats i huset!) och fungerande VARMVATTEN. Ibland är det bra att ha karlarna pysslandes i huset en dag, det KAN faktiskt bli lite gjort. De kollade lite på badrummet huruvida det skulle gå att slå ut väggen, vet inte va de kom fram till. Det jag däremot vet är att de började pilla på kranarna till varmvattenberedaren eftersom vårat varmvatten fungerat sisådär (antingen iskallt eller brännhett). Men Crille vred, vände och tvättade lite och VOILA! Nu kan man tvätta händerna i lagom kallt vatten! Det känns helt fantastiskt ska jag be att få tala om.

Har varit i Wira och ätit middag och pepparkakor, knäck och marsipangodis. Gott!

Fick ett SMS från Åsa där hon undrade vad jag egentligen gjort med jycken under den här veckan, han hade tydligen varit helt DÖD när hon kom hem från jobbet (har släppt iväg Askari för att få sova hemma inatt..). Och idag har han ju nite gjort nånting tänkte jag! Nja... han har ju varit på klubben en sväng, gått en rätt lång promenad med Fredrik, tränat lydnad på tomten här hemma, hållt koll på massa snickargubbar och lekt med Ebba (!) så det kanske var en del ändå... ;) Tur att han får komma hem och rensa hjärnan lite så han är fit for fight för tåget till Forshaga imorgon. För imorgon bär det av tillbaka, två veckor till och sen är det jullov. Ä n t l i g e n.

Snart går jag och lägger mig, trött efter att ha masat mig upp fem i morse. Blir nog inget Luciacup för oss i morgon, kände lite på Ebba på eftermiddagen och hon kändes inte alls fräsch, samt att jag är allt annat än fräsch. Tycker lite synd om Fredrik att behöva gå upp fem för att köra oss ofräscha till en tävling. Så vi blir nog hemma och sover sju kvart i timmen istället, det kommer fler tävlingar och Rom bygdes som sagt inte på en dag.

Skänker en liten tanke till mina föräldrar och moster och morbror som är fulla och odrägliga (eller har bakfullt och odrägligt). Hoppas de har roligt. :)

Av Carro - 6 december 2008 13:53

Numera har vi en hall, och inte TVÅ! Killarna har rivit väggen och inte bara det... Ni vet ju hur de blir när de väl kommer igång... "ska bara kolla lite här också" så numera står diskmaskinen på sin rätta plats (skivorna den stod på har rivits bort och maskinen kommit i höjd med skåpen), hålen vid avloppsrören håller som bäst på att tätas för att slippa framtida råttinvasioner och jag tror att de även ska byta håll på kylskåpsdörren. Duktiga grabbar! 

Det är härligt när det händer lite saker här hemma. Nu ska det köpas ett nytt elskåp och få in allt i samma istället som förut då vi hade två elskåp (två hallar, två elskåp). Bra blir det i alla fall, få se när i framtiden jag kan få mina dubbeldörrar in också :) Just nu låter det som att det blir klinkers och värmeslingor i nya hallen, men det kan ju ändra sig.

So long!

Av Carro - 6 december 2008 11:27

Var alltså iväg och tävlade i morse och eftersom samlingen var sju så kom vi därifrån redan vid halv 10. Rätt skönt.

Väl hemma tog jag ut och tränade med Askari som bara fått gå promenad med Fredrik på klubben. Vi tränade fritt följ, ställande och läggande och lite krypande med target. Jag hade ju tänkt att shapa lite kryp på honom men blev så inspirerad av syrrans targetkrypande att jag provade lite med det istället. Gick riktigt bra, det viktiga att fokusera på idag var att behålla lugnet hos honom i momentet, han har en förmåga att studsa framåt med lite gläffsande så vi tränade mest ligg-fokus-klick. ligg-fokus-dutt-klick. Inte så mycket krypande egentligen utan mest få in rätt känsla. Sen tränade vi följa target stående och komma åt targeten från olika vinklar (typ mellan frambenen, bakom bogen etc.). Han va duktig skrutt :) Lite snabba starter/explosiv stadga och inkallningar blev det också.

Nu är Crille och Lelle (2 av Fredriks systrars sambos) här och grabbarna håller på och river väggen i hallen. Lelle är i ena hallen och fixar med elen, Crille i andra hallen och river, Fredrik vandrar där emellan och jag sitter i sovrummet vid datorn. Tror ni Ebba har problen eller? Hon ligger mittemellan alltihop så hon kan ha koll överallt. Askari har gått och lagt sig och kopplar av han.

Ikväll åker vi till Wira och äter middag, det är pepparkaksbak där hela dagen idag så vi får se om man får lite provsmak sen, hoppas kan man ju alltid.

Ska vila en stund nu, för jag är TRÖTT!  

So long!

Av Carro - 6 december 2008 11:15

Har varit iväg och debuterat lydnadsklass 3 med Ebbiluringen idag. Samling klockan sju (det är inte LUCIA cup för intet), mörker, marschaller, luciatåg och allmänt mys som det ska vara på denna årliga cup.

Tävlingen flöt på bra, glögg och pepparkakor i tältet på platsliggningslämningen precis som det ska va (anledning till varför man inte vill tävla ettan på Lucia cup). Jättefin plats och sittigrupp och sen en lååång väntan innan det var vi.

Jag är jättenöjd med vårat program, hon hade fin attityd, var med hela tiden, vi hade superroligt, jag höll ihop mina nerver och vi hade FLYT! Jag kunde gå av plan och känna att vi hade gjort vårt bästa. Mest nöjd är jag md vittringen, hon sprang i aknonbra tempo ut och letade jättenoga. Nosade fram och tillbaka över varenda pinne precis i det mönstret jag vill att hon ska göra. Plockade rätt pinne och kom klockrent tillbaka i utgångsposition. Liiite tugg på vägen in, men om man jämför med hur det har varit och dessutom tar i beräkning att jag ALDRIG kört vittringen 100% tävlingsmässigt så är det tummen upp i massor!

De andra momenten då... Jo, hyffsade enligt 10-skalan (7,5-8,5) men kanon utifrån svajet som varit på träning senaste tiden. Rutan nollade vi och det hade jag väl i stort sett räknat med, vi ÄR inte klara där. Däremot nollade vi sättandet också och det trodde jag inte. Jag tar på mig det för att inte förberett henne ordentligt, men ändå surt att förlora 30 poäng på ett moment jag ser oss som väldigt säkra på. Lite farligt det där när man "prio3:ar" ett moment för att man känner sig klar med det, vips så har man inte samma fina kvalite längre för att man inte underhåller.

De dåliga poängen beror också på att jag gav henne flera dk:n, hellre hjälpa henne och få ett lyckande på tävling när vi ändå inte var där för att få första pris.

I morgon är det dags igen, får se om jag orkar men jag tror jag åker dit och tävlar en gång till - det var ju så roligt!!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se