Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2008

Av Carro - 14 december 2008 15:46

Gick upp i morse, ut med hundarna och hem igen. Diskade av allting i köket efter gårdagens middag och trasiga glas, kändes väldigt skönt att få det gjort.

Satte mig och påbörjade lite skolarbete. Vid tolvtiden kom Börnis och vi käkade toast med qournfärssås och drack massa kaffe. Mådde lite illa framför hundcoachen och CM på TV och myste med hundarna i soffan. Börnis fick lära sig att man inte blåser en malinutt i näsan utan att det får förödande kosekvenser (i form av en nys-dusch och tinnitus). Ebba låg i fönstret och skakade på huvudet åt galenskapen. Jag trivs med att vara ägd av hundar ;)

Nu sitter jag och pluggar igen medan hundarna sover gott. Det är redan kolsvart ute och låter som att det regnar, men jag ser inte. Hoppas inte, för det är så härligt med massa snö.


Fredrik va ute på galej igår och mår allt annat än bra idag. Jag är skadeglad, känns skönt att ha varit nykter nu i X antal månader, det är när man hör hans röst idag som man inte längtar efter alkohol minsta lilla. Fick ett SMS igår (observera meningsbyggnaden):


Hej. Vad. Gör du? Själv börjar man full. Vi. É bjudna på fest hos sara och manne en annan dag. jul. Längtar efter dig. Puss å kram  


Jag skriver tillbaka och undrar vad de gör och får tillbaka ett kort och koncist "dricker grogg, typ".


Det var vid tolvtiden och gjorde det sista på ett skolarbete och orkade inte ringa just då. Vid halv två går jag och lägger mig och försöker ringa, inget svar. Samma vid två och halv tre. Då ger jag upp, skickar ett sms och skriver att han gärna får ringa och berätta att han lever och inte ligger och sover i en hallonbuske. Med tanke på tillståndet klockan tolv vill jag inte veta hur han mådde halv tre.


Nej, det ville jag inte. Pratade med honom i förmiddags och då hade han tydligen varit lite trasig när han väl kom hem. Haha, tycker inte synd om honom. Frågade vilka som varit där och han rabblade upp massa namn, alla par. "Aha, parmiddag alltså?" frågade jag. "Jaaa, fast jag var där själv". NO KIDDING. Det menar du inte?

Skönt för honom att komma iväg och ha lite kul när hans kära sambo är så vit och tråkig för tillfället. Ska ringa honom snart och tycka lite synd om honom ändå.


Allt för nu, tillbaka till pluggandet. Vill verkligen få klart så mycket som möjligt nu under helgen så man kan ta det lite piano nästa vecka, träna hund och få ut så mycket som möjligt av sista veckan med Assebasse. Åsa och Anders får tillbaka ett vrak sen. De kommer inte vilja sälja någon hund till mig efter allt Askari kommer berätta för de ;) Livet är aldrig lugnt i Forshaga.

ANNONS
Av Carro - 13 december 2008 23:19

Till skillnad från igår har jag gått mycket gjort idag. Väldigt mycket känns det som till och med, men man får inte känna sig FÖR duktig.

Upp efter sju timmars sömn helt frivilligt, hundarna vart helt chockade. Promenad och plugget började redan till frukosten.

Vid tolv gick vi ut och tränade, va inne igen strax efter tre och då va det åter datorn och plugg som gällde. Klockan halv sex hade jag skrivit klart och laddat upp all loggbok till Dressyr och eftersök A, nu är det bara två eller tre datum som jag ska ladda upp coh sen är det KLART! Ännu någonting att lägga åt sidan.

Städade lite snabbt, plockade undan, rensade kylen och dammsög hela lägenheten på cirkus en halvtimme. Sen kom Börnis och vi tog em promenad med hundarna innan det var dags att laga mat.

Diskuterade hundraser på promenaden, ser ett ovant öga verkligen skillnad mellan lhasa apso, bishon havanais, shitzu och tibbespaniel? Skulle jag se en bild på någon av dessa och bestämma vilken ras det är skulle det definitivt komma upp ett stort frågetecken över huvudet. Men nu har Börnis lärt mig att lhasan är mer högställd än shitzun och utan tofsen på huvudet och tibbespanieln kunde visst inte va i så många färger. Havanaisen hade mer phalenepäls medan de andras päls var mer silkig. Någon hade visst mer/mindre underull också. Fick också lära mig att huskyn har lägre svans och är mindre än malamuten medan den i sin tur har typ krullsvans och är riktigt stor. Sen var det alla stövare som hon försökte förklara skillnaden på... Hon sitter inne med en del kunskap den där :)

Lagade pasta med quornfärssås för jag behövde få permesanen uppäten innan den blev dålig. Fast vi glömde permesanen när det var dags att äta. Illa.

Kollade på Pirates 3 och käkade chockladpudding, gott och mysigt. Delade soffa med en malinutt som är enastående duktig på att ta plats ibland. Han åkte ner från soffan ett par gånger då vi kände att han bredde ut sig lite väl mycket, men då fann vi honom och Ebba liggandes på golvet och småpussa på varandra. Ville inte ha igång nån toklek såhär på kvällskvisten med en galen phalene på ryggstödet (då hade Ebba fått fnatt) så Askari fick komma upp i soffan igen. Ebba sov i biabädden som fått komma tillbaka till vardagsrummet igen, hon såg riktigt nöjd ut ihopkurad i ena hörnet.


Sen prommis med hundarna och nu sitter jag här. Belönar mig själv med lite forum innan jag ska ge mig på att ladda upp det sista i loggboken. Sen blir det förhoppningsvis lite chattande på AH innan det är dags att sova.

Min dag idag, det kommer en imorgon också. Spännande :)

ANNONS
Av Carro - 13 december 2008 15:02

Har precis kommit hem från sisuskogen där jag, Börnis och Lina har tränat uppletande med alla hundarna. Det va så otroligt härligt ute i skogen, jättefint väder, massa snö och lagom varmkallt. Härligt när man har precis lagom mycket kläder på sig också.

Alla hundarna gick jättefint idag. Linus gick bra ut på djupet och efter att ha sprungit av det värsta började han koppla på näsan också! :) Trazzel lyckades fokusera på skogen och nite på alla konstiga skidåkare som kom åkande så där ska Lina va nöjd! Ebba gick som en klocka, hon ger sig verkligen inte när hon är där ute och kommer inte in förrän hon har hittat något. Jättenöjd med henne idag. Askari fick ett skick med "synretning" alltså han såg när vi la ut grejen. Det räckte verkligen med det enda skicket utan retning för han gick ut jättefint och plockade grejer snabbt och säkert i racerfart. Riktigt duktig. Han fick några sökslag också med Börnis som figge, det va nog dagens höjdpunkt. Han verkade glad över att sökskynket äntligen kom fram även i Forshaga :)

Nu ska jag skriva lite mera loggbok på hemsidan, håller på och laddar upp alla gamla träningar där som jag har haft "skräpandes" på datorn. Sen ska jag städa och fixa i ordning lite här hemma eftersom jag får finbesök ikväll. Börnis kommer hit och käkar och så ska vi se på Pirates 3. HP2 går på TV ikväll men Börnis står inte ut med reklamavbrotten, så det blir en DVD istället. Va länge sen jag såg Pirates 3 nu, ska bli mysigt.

Så, inte tid att sitta här längre. Hörs senare!

Av Carro - 13 december 2008 10:53

Var en spännande kväll igår. Gick ut och kvallsrastade hundar och då satt det fem-sex killar nere i trappuppgången, Ebba och Askari blev överlyckliga. "Här va det folk", sa jag. De bara glodde. När vi kom hem från promenaden var de borta.

Jag satte mig i sängen och chattade på AH medan världens bråk pågick ute på gatan, skrik och skrän och inte allt för trevligt om man säger så. De belv stoppade i alla fall så lugnet kunde återkomma.

Till klockan halv tre då grabbarna kom tillbaka, och de har tydligen inte lärt sig att lite vettig hänsyn kan man använda på fyllan också för det stövlade och sprang, skrek och gormade. Och det ekar ju inte lite i en trappuppgång heller. Hoppades på att de inte skulle springa upp och ner hela natten vilket de kan göra ibland, och resten av natten va faktiskt lugn. Kunde somna där vid tre och vaknade pigg som en mört (?) klockan nio i morse. Ut med hundarna, frukost och nu har redan två timmar av dagen försvunnit... Nu är det hårt plugg som gäller fram till tolv-ett då vi ska upp till Sisu och träna.

So long!

Av Carro - 12 december 2008 23:32

Någon hade kommit in på min blogg genom att söka på "nationellt prov matte A", tänk så fel det kan bli ibland!

GOD NATT.

Av Carro - 12 december 2008 23:27

Tror ni jag har fått mycket gjort idag eller? Njaaaeeejj... inte så värst faktiskt. Diskade och slog sönder två glas, gick på promenad med hundarna med bara en bajspåse och lagade mat som inte blev som jag tänkt mig, det är väl det mest spännande som hänt under eftermiddagen/kvällen. Ska gå en kvällsrunda med hundarna nu förbi Centralskolan och se om det är livat där. Det är lussecup i fotboll mellan halv tio och halv tre i natt. Flera av mina klasskamrater leker idioter på läktaren, själv ska jag sova!! Det blir en längre dag för mig i morgon istället, ska upp till Sisu och träna med Börnis, Linus, Lina och Trazzel och eventuellt (förhoppningsvis) även Sofie och Ben och Amanda och Embla (om Embla mår bättre). På eftermiddagen/kvällen se på film med Börnis och hinna städa innan dess. Plugget klämmer vi in därimellan, MYCKET nu. Det ändras fort på några timmar.

Nej, promenix och marsch i säng så man orkar upp i morgon. I morgon bitti är det INGEN internet-tid förrän loggboken till dressyr och eftersök är klar och loggboken till småförtagande påbörjad. Hade så mycket att plugga idag så jag visste inte vad jag skulle börja med - därför blev det ingenting. Ändring på det imorgon.

Träsmak, måste upp och hoppa.

God natt!

Av Carro - 12 december 2008 22:54

Forumet är en rolig sysselsättning... Har suttit och sökt igenom lite gamla trådar och upphörs aldrig att förvånas över alla dessa ledarskapsdiskussioner. Jag undrar hur stor kunskap om hund dessa ledarskapsförespråkare egentligen har när de sitter och diskuterar på ett hundforum. "Min hund skäller när det ringer på dörren" Förbättra ditt ledarskap! "Min hund biter mig i armarna så det börjar blöda" Förbättra ditt ledarskap! "Min hund hukar sig och lägger öronen bakåt när det kommer människor gående på gatan" Förbättra ditt ledarskap! "Min hund har inte tillräckligt bra kontakt under fotgåendet" Förbättra ditt ledarskap! "Min hanhund är snart ett år och kommer inte alltid när jag ropar på honom utan springer in till grannens löptik" Förbättra ditt ledarskap!

För det första då: HUR DÅ?? Hur, rent konkret, ska den stackars hundägare som lider av dessa problem göra för att "förbättra sitt ledarskap?". Rådet kommer alltid upp men inte innebörden av det. En person på forumet hade ju några teorier för ett osvikligt ledarskap. Alltid vara geografiskt högre än hunden, Alltid ignorera hunden när den ber om uppmärksamhet, Alltid låtsas äta ur hundens matskål innan du ger den till hunden. Jättefina tips, berätta hur det går. Jag ger mig medvetet inte in i diskussioner om problemhundar, dels för att jag inte har den kunskapen även om man ibland kan se logiska lösningar på vissa problem men dels också för att man alltid får på halsen av alla dessa ledarskapsmänniskor och diskussionen urartar till att handla om hundar som konfliktsökande eller icke konfliktsökande. Skulle man skriva att "din hund är antagligen på väg att bli könsmogen, du måste lära honom att han ska komma på inkallning även fast löptikar drar mer" eller "en bra fotposition är inget som hundar föds med (så länge de inte är border collies) utan det måste de lära sig" så skulle man direkt få tillbaka att hundar lever bara på instinkter och visar man bara vem som är flockledaren så är saken biff sen, nema problema och du behöver aldrig betala en hundkurs eller vara medlem på något forum igen. Men hur dessa hundägare ska göra, det står aldrig på ett konkret och bra sätt så även Agda Svensson kan förstå. En inlärningsplan för ett fotgående kan läggas upp ruskigt konkret, en inlärningsplan för inkallning likaså - något som vilken Svensson som helst kan läsa, lära sig och förstå. 


Inom människovärlden när någon ska vara en bra ledare så är man någon som visar uppskattning, som folk ser upp till och som får en att känna sig bra, behövd och med möjlighet till utveckling. Där är det minnsann inga "följ mig annars jävlar-typer" som blir bra ledare och inte heller räknas en chef som bara genom sin egen auktoritet får folk att utföra bra arbeten, utan att lära de hur de ska göra, som en bra ledare. För den senare typen finns väl inte riktigt inom människovärlden? Varför har ledarskapet inom hundvärlden fått en så helt annan betydelse?


Gillar inte det här med universallösningar. Samma med Anders Hallgren som påstod att överaktivering var lösningen på alla problem. Ja, lösningen! Överaktiverar man bara hunden så slutar den skälla  vid dörren, börjar komma på inkallning, gå fint i kopplet, göra lugna hundmöten etc, etc. Ja, kanske funkar om överaktiveringen består i att lära hunden dessa saker. Annars tror jag inte på det. Jag tror inte så mycket på ledarskap heller, inte i den bemärkelsen. Däremot tror jag på hundars inlärningsförmåga och vår fantasi - de två i kombination med varandra både gör och kan göra underverk! Usch vad jag vill bli sådär ruskigt duktig någon gång...


Ja, lite tankar om ledarskap såhär på kvällskvisten.

Av Carro - 12 december 2008 21:29

Bjuder på en bild på de två vilande i stallet i förmiddags medan vi väntar på att städerskan ska städa klart så vi kan ockupera golvet igen.

Helt otroligt att de kan ta upp en tresitssoffa helt själva...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se