Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2008

Av Carro - 19 december 2008 09:01

Hade en riktigt trevlig kväll med Lina igår, spelade kort och pillade i photoshop och grejer. Nu har hon lärt mig massa nya trix och visat flera internetsidor med ännu mer tips och trix. Så jag vet ju vad jag kommer göra i eftermiddag! Tack för igår Lina :)

Senare idag ska jag och Stoffe ut och fota hundarna vilket ska bli kul, sen ska jag ta ett lydnadspass med båda hundarna, Ebba får (som vanligt numera) bara göra små bra-att-ha-övningar som inte har någon direkt förankring i lydnaden, t.ex backa, target, bakdelskontroll etc. Askari ska få krypa och även träna lite fritt följ (bakdelskontroll) och apportering. Så ser planen ut än så länge!

Nej, nu ska jag knata ut med hundarna och sen skolavslutning. Nästa gång jag skriver har jag (om inget oförutsett händer) jullov. Gôtt!


ANNONS
Av Carro - 18 december 2008 23:14

Terminens (och årets) sista skoldag. Känns otroligt, otroligt bra. Allt avslutad och klart, lärarna har bjudit på kakor och vi har totalt haft sisådär en timmes lektion idag.

Har varit en dag i kaosets tecken och det har för en gångs skull inte bara varit hundarnas fel... Men delvis har det såklart det också... Askari var på väg in på Konsum i förmiddags när vi var ute på promenad. Jag bor ju precis granne med den gröna butiken och går man snävt runt hörnet så öppnas dörrarna av sensorn. "Jaha, här va vi välkomna!" sa Askari och började promenera in på Konsum! Långt koppel som han har också hann han gå en bit in innan jag i stort sett drog honom tillbaka (dofterna därifrån var väl betydligt intressantare än mina ynkliga rop...). Gubbarna vid kassan skrattade gott!

Senare på eftermiddagen stoppade han näsan i en barnvagn. Tog in honom i kort koppel och mötte barnvagnen utan problem, men precis när de NÄSTAN hunnit förbi så slank en låååång malinoisnäsa ner och kollade, då kunde han inte behärska sig. Mamman till barnvagnen (eller barnet i barnvagnen) i fråga bara skrattade och ojade sig lite så det va väl tur det :)

Hade städdag nere i stallet och dammsög i godan ro när en hund plötsligt gör tokiga utfall mot dammsugaren! Självklart hoppar man till och ska kolla vilken hund det är som är SÅ galen, när jag ser att det är mitt eget svarta monster... Hon va helt som besatt och bara skulle döda den där äckliga snabeldraken! När den väl var tyst och hon fick komma ut ur boxen var hon dock helt som vanligt (om än något överspeedad) och inte alls på mördarhumör.


Jag har som sagt också orsakat en del kaos idag... Skulle vara duktig och stryka en skjorta, lånade ett strykjärn av Sofie och tänkte att det kan väl inte va så svårt. Jag kan säga att jag är rätt A R G på min kära mor som nite lärt mig det mest grundläggande av allt hushållsarbete för att stryka en skjorta va INTE enkelt (om ni undrar varför jag inte gjort det förut så äger jag inte så många skjortor och det är sällan det dyker upp tillfällen att använda några heller). Fast nu när jag tänker efter så har nog mamma tänkt lära mig stryka skjortor men jag har avfärdat inlärningsförsöken av just den anledningen... Och att min kära karl minnsann kan stryka sina skjortor själv för det tänkte jag då RAKT inte göra. Nu är det nog HANS kära mor som stryker de få skjortor han äger och använder, men ändå.

Jag gjorde ett gott förök i alla fall, ringde Sofie mitt upp i allt ihop i vild panik och frågade HUR FAN MAN GJORDE?? Samtalet avbröts dock ganska abrupt då vattenflaskan gick sönder och jag fick vatten över hela mig, hela köket och hela skjortan. Då gav jag upp coh promenerade genom Forshaga med ett brännhett strykjärn i högsta hugg för att återlämna det till sin rätta ägare. Jag säger bara det att ska jag någon gång ge mig på att stryka igen så blir det INTE när jag skulle varit på pizzerian för tio minuter sedan...

Det blir alltså ingen skjorta på Carro på skolavslutningen i morgon, men jag tror det blir bra ändå.


Kvällen har spenderats med Börnis och Lina. Vi käkade pizza på VP tillsammans (hungriga som dårar) och nu sitter Lina och jag och dricker hallonsoda, spelar kort och pillar lite i photoshop. Trevligt som attans!

Till sist vill jag väl säga till Åsa och Anders att ni kommer behöva spela mycket kort hemma när ni fått tillbaka Askari, förklarar när vi hörs i morgon! 


Ska återgå till kortspelandet nu.

So long!

ANNONS
Av Carro - 18 december 2008 00:04

Varför ska det regna och äckla sig i Forshaga nu för då? Lagom till avslutning och allt. Det är grönt här numera, jag hoppas att all snö har hoppat upp till Stockholmsområdet eller gör det till i mitten på nästa vecka.

Har varit hos Lina och laddat över lite bilder till datorn samt photoshop. Så nu är det pillelill med bilder som gäller, AH har fått konkurrens! Lina ska hålla privatlektioner för mig med penslar och allt vad det nu är. Kul är det :)

Fick även några filmer på Asse från uppletandet/söket i helgen. Första filmen börjar med att jag vänder mig om och säger TYST! till Ebba med låg röst och världens barskaste min, fint. Sen ser man när Askari sticker ut jättefint och sen försvinner han! Andra filmen är jättefin och tredje filmen är på ett klockrent, rakt jag-får-rysningar-skick, tills han har halva sträckan kvar till figgen, då kommer han på att han inte va klar vid legan här borta än... Så, kanske inte världens bästa SÖKfilmer, men världens bästa filmer på en positiv, ÖVERLYCKLIG, racermalle.

Har laddad över filmer från lydnaden i tisdags också på både Ebba och Askari, riktigt bra. Det är tur att man filmar träningen då och då för ser nu att jag går med huvudet väldigt böjt ner i marken. Det är inget som drar poäng, men det ser inte lika trevligt ut som de gånger jag lyfter blicken. Tänka på, tänka på.


Hundarna har snarkat i två timmar snart så jag ska väl också göra det nu. Ska lägga mig och läsa lite tror jag. 

Har sovmorgon i morgon men det känns som att jag är ledig för jag har planerat in massor med saker på förmiddagen. Det blir nog bra :)

Ingen seriös träning idag, fråga inte varför. Har bara njutit av att sista dagen med vettigheter avklarad. I morgon däremot ska jag få till ett redigt lydnadspass. Jag gillar ;)


God natt! 


Dan före dan o.s.v En vecka kvar till julafton!

Av Carro - 17 december 2008 19:45

...säga varför jag hade den rubriken jag hade på föregående inlägg. Egentligen fanns ingen specifik anledning alls, håller på och laddar över lite kontakter från min egna till till min och Fredriks gemensamma mailadress och det är så jobbigt att först kopiera kontakt för kontakt till word och sen logga ut och logga in igen på nya mailen. Hade därför önskat en penna vid datorn, men dessa brukar ha en stor förmåga att försvinna av olika anledningar. Orkade inte gå och hämta någon heller (varför inte kan man undra, lever i en lägenhet på 40 kvadrat så så långt kan det ju inte vara till närmaste penna).

Anledningen till att jag hade det som rubrik på inlägget heter IDÉTORKA! Hjärnan är helt slut efter allt hårt pluggande de senaste dagarna...

Av Carro - 17 december 2008 19:21

Jaha... då kan man officiellt säga att man gjort det sista i skolan för 2008. Avslutade dagen med att skriva en romananalys och kan nu titulera mig KLAR! I morgon ska jag bara glida runt, lyssna på lite beteendestudieredovisningar och debattartikelredovisningar - vilka jag gjorde idag - och sen anser jag mig ha jullov, trots att jag ska på en skolavslutningsceremoni på fredag förmiddag innan man är helt fri. HÄRLIGT!

Askari har fått hänga med Lina och Trazzel nere i stallet idag medan jag va på lektion, mycket snällt av henne. Guling hade tydligen uppfört sig väl så vi får väl hoppas att hon talar sanning. Jag har svårt att tro annat! 

Ikväll ska jag över till Lina och få massa bilder samt photoshop överkladdat till min dator. Glad! :) Nu sk jag väl äta lite mat innan jag drar mig dit, sen sista kvällisen med gänget. För man vet aldrig vad som händer i morgon!

Höres höres!

Av Carro - 17 december 2008 18:29

Tänkte visa lite vad jag gjort under året i skolan. Det är betydligt, betydligt mer än så här men det här var i alla fall de framsidor till arbeten som jag hittade. Märks att jag gillar powerpoint :) 


Arbete om en entreprenör till Projekt och företagande. Jag skrev om L.O Smith, grundaren till Absolut Vodka.


Arbete om en hundsjukdom till Djursjukvården. Skrev om cushings sjukdom och älskade Briskabus fick pryda framsidan.

Skrev om Maine coon färger och deras nedärvning till genetiken. Riktigt intressant och lärorikt inför min ev. framtid som kattuppfödare. Kråka och hennes tre syskon fick vara i förgrunden för ALLA godkända färge på Maine coon i en enda radda (med eller utan vita tecken)!

Infosökprojekt i svenskakursen och jag skrev om lastväxlare. Fredriks gamla Volvo FH12 fick stå modell för framsidebilden.

Miljöfrågor diskuterades på BiNak och vi fick i uppgift att undersöka miljöfaktorerna om någonting i anslutning till vår egen vardag. Många skrev om hundmat, ekologiska matvaror, ekologiska hundprodukter etc. Jag tog ytterligare ett tillfälle i akt att skriva om bilar!


Dags för inlärning av eget moment 2, med anknytning till någon tävlingsform. Jag skrev inlärningsplan och loggbok för momentet Stå, sitt och ligg under marsch (dumrutan) samt vittringen.

Etologiarbete där vi skulle jämföra de lagar och regler som finns kring en viss djurhållning med det aktuella djurets natuliga miljö och behov. Hundar var olämpligt att skriva om men hästar gick bra, så jag liksom många andra skrev om det. Framsidan fick berikas med Börnis vackra arabhästar och Linas kompis Emmas otroligt fina "Given To Fly".

Tillslut då, beteendestudie där jag skulle gjort en jämförande studie mellan Kråkan och Tigger, innekatt och utekatt. Nu blev det inte riktigt så, men ändå ett arbete jag är riktigt nöjd med. Självklart är det Kråka och Tigger på båda framsidorna.

Av Carro - 17 december 2008 06:54

Jaha, onsdag förmiddag. Förmiddag på den näst-näst sista dagen på höstterminen, men den sista dagen med något "vettigt" att göra i skolan (om man nu kan se någonting annat än jullov som vettigt just nu). Jag är precis i full färd med att äta frukost, det var äckligt jobbigt att gå upp i morse men nu känns det bättre, om inte till och med BRA!

Ut med jycksen, ner till stallet och iväg på lektion!

So long!

Av Carro - 16 december 2008 22:09

Har varit vid folkets hus och tränat en sväng med hundarna vilket gick kanonbra, jättenöjd med de båda två vilket känns skönt såklart.

Ebba fick träna lite färdigheter som kanske inte rent uppenbart är nåt att ha till lydnaden men som ändå kan vara bra att kunna. Vi tränade backa, bakdelskontroll och nostarget. Gick kanon. Jag har en förmåga att klicka när hon stannat, jag måste bli bättre på att klicka för rörelse. Provade vänta ut henne och då vart hon frustrerad och slutade backa först men efter en stunds funderande kom hon på att det va nog backa som va rätt ändå och backade med en herrans fart. Duktig tjej :)

Askari fick träna kryp, kryp och kryp... och avancerad targetkunskap (vilket hör till krypinlärningen). Fick dessutom krypa lite idag, ett par-tre steg fick vi till med fokus på lugnt och metodiskt arbete med klick för en tass i taget (försökte hinna det i alla fall). Gick riktigt fint, han va låg och arbetade lugn. Är hur duktig som helst på target, han är verkligen "måltänkande". Sen vågade jag inte träna vidare längre för jag vart så osäker på armbågarnas position under krypet. Kollade det med Åsa sen så nu vet jag att det är grönt att jobba vidare som vi gör. Kulkul.


Nu är jag klar med beteendestudien. Underbart härligt. I morgon ska jag skriva en romananalys som resten av klassen skrev när jag va på Svartbergskurs och sen är jag klarklarklar för resten av det här året. Hur skönt låter inte det? 


Måste förresten förtydliga att annonsen i tidigare inlägg ska tas som ett skämt och ingenting annat. Jag är INTE ute efter någon blandras utan papper, det har jag så det räcker ;)


God natt alla!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se