Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2008

Av Carro - 21 december 2008 23:57

Ja, nu har det vänt. Nu är det bara att titta ut genom fönstret och vänta på att de ljusare tiderna ska infinna sig. Det lär väl dröja det, men härligt i alla fall att inte kommer bli mörkare på jättelänge nu.

Har varit en skum eftermiddag, vet inte riktigt var den tog vägen. Sofie med familj var här och fikade lite, fick massa kattmat och kattsand vilket alltid är välbehövligt till våra tjockisar! :)

Käkade middag och pappa va förbi en sväng och lämnade massa julsaker från farmor. Ska gå igenom det imorn, det lär ta ett tag om man säger så. Det vi inte ville ha fick vi göra vad vi ville med, jag tror pappa syftade på att vi skulle slänga det men omtänksam som jag är kommer jag dumpa det på altan i Sättra så även systeryster får möjlighet att se om hon vill ha någonting fint ;) Eller? Inte?

Sen va vi till Wira en sväng och fikade och lämnade flyttkort till tre av Fredriks släktingar (de duggar tätt där i området) samt postade flyttkort till några släktingar som vågat bege sig lite längre bort från byn (typ Björnhuvud (nån kilometer åt ena hållet) och Bergshamra (nån kilometer åt andra hållet).

Har mailat iväg julkort idag vilka va bland det första jag åstadkommit i photoshop. Man lär sig rätt kvickt när man provar och suddar och ångrar och testar. Kul är det i alla fall, det va kul ända till halv tre i natt - sen va jag tvungen att stänga av datorn (vilket jag knappt hade något minne av att jag gjort).

Kom hem från Wira vid niotiden och då kollade vi på Heartbreak hotel på TV, är fortfarande inte riktigt van vid att ha tillgång till fyran över huvud taget, och att se på TV i Starrmora känns fortfarande stort!

Så helt plötsligt, efter en liten prommis med Ebba, är klockan tolv och det är dags för sängen igen. Dagarna försvinner rätt fort, vips så kommer man sitta i skolbänken i Forshaga igen. Jag kan ju säga att just nu känns det allt annat än inspirerande.


Förslag på rolig praktikplats i Stockholmsområdet mottages TACKSAMT! Har idétorka just nu men känner att jag vill göra nånting riktigt kul. Malleflicka planerade ju in sitt löp väldigt illa, så praktik hos mallevalpar kan det ju inte bli (stort tyvärr). Men hoppas på att hitta nånting annat, som sagt nånting riktigt kul och inspirerande.


I morgon ska Ebba få följa med husse till jobbet, han jobbar antagligen bara på förmiddagen så hon kan få följa med så jag kan få sova ut. Kommer kännas hur konstigt som helst. Har ju blivit van vid två dårar som tokar omkring på morgonen och i morgon bitti ingen alls. Lugnt, tyst, tomt.

Nej, dags för sängen. Goder natter!


Dan före dan före dopparedan om ett par minuter.

ANNONS
Av Carro - 21 december 2008 13:36

Putsar fönster, sätter upp julgardiner, städar, pysslar, donar, hugger julgran, röjer undan, byter dukar... Det är underbart att ha ett eget hus.

Ingen snö syns till, i Sundsvall hade det tydligen snöat i natt. Stackars moster Karin som måste åka ifrån allting och ta sig ner hit och fira en grön jul. Tycker synd om.

Kallt är det ute i alla fall, så faller det någonting från himlen nu borde det vara flingor. Hoppas kan man ju alltid. Än så länge är himlen klarblå och solen skiner, ganska härligt det också men vi får se vad det blir för färg på marken till jul.

Fixar lite julklappar och julkort på nätet medan Fredrik pular lite inomhus. Garderoben i hallen är förbjudet område, jag dör av nyfikenhet. Längtar till onsdag som ett litet barn. På tisdag hämtar vi sista julklapparna i Norrtälje, sen ska vi ha myskväll och baka julgodis och pynta granen. Ska hinna till farmor en sväng innan dess också, får se hur det blir.

Nu tillbaka till julstöket, höres senare.

ANNONS
Av Carro - 21 december 2008 00:42

Måste slå ett slag för RixMorronZoos vandringsmailsuppläsning av Hundens och kattens dagbok. Skrattattack utlovas och varning för andnöd och magkramp.


Webbradio:

http://www.rixfm.se/webbradio/frameset.php?type=audio&id=3529&

Text (läsa själv):

http://www.rixfm.se/?underpage=464.48934


Så fruktansvärt roligt!

Av Carro - 20 december 2008 23:59

Äntligen hemma i Starrmora igen, NU är det jullov på riktigt!

Lämnade Forshaga vid två-tretiden idag efter att ha köpt lite julklappar och gått en runda ((t)RASTAT) med hundarna som blev lite längre än beräknat.

Sen åkte vi via Bergvik (köpte hemligheter), McDonalds (BIG, BIG WARNING för deras "bönburgare", om du vill kunna äta någonting annat någonsin ska du inte ge dig på en sådan. Till och med Fredrik, som äter fefferoni direkt ur burken, tyckte tungan brann och känseln i min har inte förvunnit än), Coop i Arninge (hundkiss och människokiss), Wira (sköljde bort hettan på tungan med kaffe och mildade med mumsig morotskaka, träffade även Tiina och Charlie, två vänner till familjen som jag inte träffat på, ja, EVIGHETER. Jättetrevligt!) och till sist Starrmora. Har kollat på Beck på TV4+ och myst i varsin soffa.

Guling är tillbaka på hemmaplan igen nu alltså, något han verkade tycka va väldigt skönt (föll ihop på golvet ett flertal gånger och suckade belåtet). Det har varit otroligt givande att ha Askari hos mig de här veckorna och är väldigt glad över att fått lära känna en så härlig hund lite mer på djupet. Jag förstår att det känts hur tomt som helst för Finnbergarna utan honom - han är inte en hund som går obemärkt förbi. Det känns bra att veta var han bor ;)

I morgon kommer Sofie, Annika och/eller Björn förbi och hälsar på, tydligen ska de ha någonting från tomten med sig till kissemissarna... Spännande :D  Sen kommer min kära far förbi med lite julgardiner m.m.  från Semmersby, jag ska putsa fönster och göra fint :) Julkänsla infinner sig mer och mer.

Nej, sovdags nu om man överhuvudtaget ska ta sig upp i morgon. Godnatt!

Av Carro - 20 december 2008 13:39

Snart hemfärd, ska bara rasta hundarna först.

Av Carro - 20 december 2008 10:23

Idag åker jag och Fredrik hem. Ska käka lite nu och sen packa i ordning, städa lite snabbt, ta en prommis med hundarna och sen åka! Hämta Fredriks julklapp på Djurens butik först bara, sen bär det av till Starrmora. Äntligen.

Trevlig lördag på er allihop!

Av Carro - 20 december 2008 10:00

Igår va en riktig hunddag. Gick ut med Stoffe mellan halv tolv och två och sen ut och spårade mellan tre och fem. Gick bort till Grossbol och la två ängsspår bland träden där (hm, lät knepigt, men när det är mer gräsytor än trädytor är det väl ändå en äng?). Båda hundarna fick raka spår, inte alltför långa och med godisrör med jämna mellanrum.

När jag lagt spåren körde vi lite lydnad på Grossbolsskolans basketplan. Ebba fick träna backa och vänsteromsvängar i fria följet. Backa gick sådär, jag skulle vilja klicka för rörelse bakåt men trots att jag övat upp min timing massor så blir det alltid klick för stopp. Kan bero på att hon alltid stannar! Hennes vanliga klisterhet kanske, backa mer än fyra-fem steg är totalt omöjligt! Men jag ska kunna få henne att backa minst tio meter ut från mig, för kan hon det borde det inte bli lika farligt att springa ut! Att backa henne tjugofem meter tror jag inte jag klarar av, men 10 är överkomligt. 

Fria följet tränade vi genom att utnyttja basketplanens linjer, gick runt, runt, runt på samtliga vita linjer så hon fick träna alla möjliga typer av vänster omer. Gick helt ok! Jag klickade för de bakbensrörelser jag vill ha och den attityden. Gnäll i starterna, annars ok.

Askari fick inte krypa på asfalten, det kändes inte snällt. Istället tränade vi ställande under gång (front mot front). Gick kanonbra så jag la även in lite kvarstannande och började gå mer och mer tävlingsriktig position (alltså bredvid honom) lite försiktigt, men det gick jättefint.

Spåren gick sådär med båda hundarna, Ebba tog luftvittring och plöjde fram på den - fast spårade stundtals jättefint. Framförallt när det kommer "svårigheter" eller "annorlundheter", t.ex när spåret gick nerför en liten backe och längs med en sluttning, då spårade hon kanon. Bara att träna mera och verkligen jobba med att hon ska få ner näsan. Ska köra mera foderpluttar i spåret men ffa prova de foderrutor som Åsa berättade om igår.

Askari  flippade en hel del om man säger så. Spår, spår, spår, ÅH! den här gräsmattan har jag aldrig varit på! Jaha, spåra, ok, spår, spår, spår. HÄÄÄÄR vill jag kissa! A, spåra, ok, spår, spår, spår. Åh, vad är det som luktar... nehe, ok, spår, spår, spår. TJOHOO! vad kul vi har, spår, spår, spår. Åh, vad... ok, spåra, spår, spår, spår.

Han spårade sista biten till slutet jättefint (fått vittring på att det va nåt där?) och det va ju tur ;) Och när han väl spårade gjorde han det hur fint som helst, och han hade hela tiden stenkoll på var spåret gick. Bara fokus som ska hållas så blir det ju kanonbra.


Träffade Lina och Trazzel borta vid Grossbol så vi tog en promenad bort till Djurens butik. Köpte hundmat och julklappar till hundarna och till Fredrik. 

Sen vart det en lugn kväll med trötta hundar och photoshoppill för mig. Fredrik kom vid niotiden och vi käkade chips och kollade på film. Mysfaktor hög.

Av Carro - 19 december 2008 14:11

Nu är man ledig!

Avslutning med massa roliga bildspel och snack om den gågna terminen, stipendieutdelning till "gott föredöme" (fanns inte med där ;)) och så massa fika, bullar och kaffe så långt ökat nådde. Jag, Börnis och Lina var kvar till sist och svullade och fick då hjälpa till att plocka ihop alla borden tillbaka till sina normala positioner, vilket inte var det lättaste! 12 bord i två hopslagna klassrum och de skulle stå på ett speciellt sätt enligt en karta (!) som satt på väggen. Inte nog med att det var trångt och j*vligt, det fanns dessutom både korta och långa bord och självklart fanns det beskrivet på kartan vilka som skulle stå var. Jaja, det blev nog ganska bra ändå - ändå ingen som ska använda klassrummet förrän i januari.

Jag och Stoffe va ute och fotade båda hundarna och tränade lite lydnad. FY 17 vad snyggt kryp Askari börjar få, riktigt, riktigt nöjd med det! (tummen upp). Och Ebba gick ett helt fritt följ utan minsta pip, visserligen va hon inte hundra procent taggad men ändå. Lydnadspaus va det visst vi skulle ha...

Och det ska vi faktiskt ha också! Ska uppdatera alla trådar på forumet och sen gå utb och lägga spår till hundarna. Tänkte gå upp till Sisu men det orkar jag nog inte och dessutom kommer det bli för mörkt. Tar en sväng förbi Grossbol istället och kollar om det inte finns några hyffsade ängar/gräsmattor man kan lägga på i stället. Mest för att de ska få göra någonting som inte är lydnad och ändå va lite trötta ikväll så jag kan sitta i photoshop ;)

Längtar, längtar, längtar efter att få bilderna från Stoffe, de kommer nog inom de närmaste veckorna. Ska bli jättespännande, han tog närmare 400 bilder. Riktigt härligt! Tack för hjälpen om du läser det här!


Vill säga till min syster att hennes julklapp kom för ett par veckor sen och jag längtar som f*n efter att få ge henne den också! Har nog kommit på vad jag ska köpa till Mats också, så det blir nog bra :) Bara brorsan, Mickan och barnen kvar. Skönt med tanke på att pengarna inte direkt växer på träd för tillfället. Så urbota korkat att man måste betala skatt och försäkring på bilen i DECEMBER. Som om man inte har annat att lägga pengarna på då.


Ska som sagt ut snart och sen blir det Djurens butik för att köpa hundmat till Ebbiluringen. Behöver en säck hem och kan lika gärna sponsra bygden genom att köpa här. F kommer ikväll och vi åker hem tillsammans i morgon. Skönt att få åka bil.


Höres senare, kanske lägger upp lite ps pill sen, man vet aldrig!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se