Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2008

Av Carro - 26 december 2008 21:52

Inget nytt att berätta egentligen. Är kvar i Semmersby och gottar mig i god mat och trevligt sällskap. Fredrik åkte ganska precis hem, i morgon kommer Lelle och Crille och ska fixa elcentral, bygga lite väggar, riva lite väggar, slå igen lite dörrar och fixa och dona. Hoppas på ett större sovrum när jag kommer hem, men vi får se vad som hinns med.

Har varit ute och spårat med Jax på förmiddagen och tränat lite sök med Ebba på eftermiddagen. Fick ett fantastiskt fint sökskynke av min kära syster med familj och va ju tvungen att testa. Söket gick sådär, men jag fick som vanligt massa tips på saker att jobba vidare med. Spännande, spännande.

Nu vankas det nog lite kortspel och ost och kex. Höres i morgon!

ANNONS
Av Carro - 25 december 2008 18:01

Julafton va rätt lugn, tog en promenad till Wira vilket tog en dryg timme - va riktigt skönt att strosa där förbi sjöarna och skogen i den iskalla luften. Det blev en julafton med hela Fredriks familj, alla syskonen va där, både Åkersbergaborna och Söderforsarna. Alla va glada, maten va god, tomten kom och vi vann drygt 300 kronor på trisslotter. Lyckad kväll kan man säga!

Kom hem och tittade på film på kvällen, lånade med oss Wallander - Pyramiden och upptäckte att den va inspelad i Norrtälje! Så Norrtälje ska föreställa Ystad, hur det kan va logiskt vet inte jag - men tydligen är det det. Filmen va riktigt dålig faktiskt, hade förväntat mig bättre men den va seg och rörig. Synd.

Tog det lugnt i morse och åkte till Semmersby vid tvåtiden. Kom upp hit och fikade och drog sen ut och spårade med alla hundarna. Jag la ett spår till Jax och syrran la till Nebbie och Ebba. Alla hundarna skötte sig finfint, jag är supernöjd med Ebbas spårarbete. Hon va riktigt lugn och koncentrerad trots att hon va som en krutdurk innan. Jättehärligt att se hur hon tog vinklar och små terrängskiften. Jag känner ju att jag blir mycket säkrare när jag har syster med mig i spåret också och då går det bättre såklart. Så ruskigt kul att spåra. Har fått massa bra tips som jag kan jobba vidare på nu, nosarbete ska det bli mer av under 2009, garanterat!

Jax spår gick vi i kolmörker och det va också en upplevelse. Lite häftigt att hänga med utan att se ett smack (jag har väldigt dåligt mörkerseende).

Nu vankas det mat snart, gott gott. Kanske, kanske ska ta och gå ut och vara social. AH kan vänta till i morgon, tror ändå inte att så många är aktiva såhär runt jul. Även hundfolk har väl ett liv? Eller?!

God Jul-dag! 

ANNONS
Av Carro - 24 december 2008 03:04

Granen är pyntad, alla julklappar inslagna, knäcken står i kylen, tomtarna är på plats och vi är hur trötta som helst. För tydligen familjetraditionen vidare att man ska va vaken halva natten innan julafton och pynta och ha sig, fast det känns som att vi varit vakna i tre dygn och gjort just detta. Nu är det klart i alla fall, skönt är det och fint blev det. Fem glaskulor gick sönder innan granen ens var färdigpyntad, men nu har vi vår första gran i Starrmora.

Mobilbild utan världens bästa kvalitet, men såhär ser den ut.


GOD JUL på er allihop där ute i cyberspace. Nu går vi och lägger oss och längtar efter att få vakna vår första julaftonsmorgon i Starrmora.Av Carro - 23 december 2008 22:11

Jag och Fredrik håller för fullt på att slå in julklappar och stöka runt i huset. Vi har ruskigt mycket julsaker nu, tror jag lyckats stänga in Ebba bland några av kartongerna -letar-. Jag har kommit på en nackdel med att ha eget hus, man har inte tid över til någonting annat än julstök såhär dagarna före jul. Ebba har fått åka med husse4 på jobbet i två dagar nu för att jag ska få någonting gjort hemma, annars hade jag garanterad plockat fram klickern istället... Hon verkar inte klaga (än), kan komma springande med bollen och se lite uppfodrande ut nån gång då och då bara - men det räcker oftast med en "hakan-i-backen" och sen lägger hon sig nån annantsans och tuggar boll. "Njaa... SÅ kul kanske vi inte ska ha, jag ville ju bara ha lite uppmärksamhet" säger hon och travar iväg. Jaja, hon kan väl va värd lite semester ibland.

Hon är ju inte riktigt som den här, någon form av självbehärskning har hon i alla fall :) (på något märkligt vis har Ebba framstått som väldigt vuxen på senaste tid...).

OBS, bilden är ett montage ;) Och Åsa som inte vill ha malinutter med parabolöron -fnissar-


Dagen i övrigt har bestått av julpysslande, en sväng till Åkersberga och en sväng till Norrtälje. Va och hälsade på farmor och farmor och det va trevligt att få träffa moster Karin och brorsan med barn igen, det va länge sen. Mor, far och moster kom förbi här i Starrmora en sväng och gick på husesyn och så drog jag och Fredrik till Norrtälje och hämtade upp ett par julklappar vi beställt.

Nu kokar knäcken för fullt och vardagsrummet vart helt plötsligt förbjudet område (?). Jag ska väl ta och leta reda på den där lilla svarta saken och fråga om hon vill gå ut en sväng.


Dan före dan, åter till julstöket.

Stora, varma julkramar om jag inte hör av mig här något mer nu innan julafton.

Av Carro - 22 december 2008 22:25

Har kommit hem från Åkersberga nu och ätit en god middag framför TV:n. Ebba inkvarterades hos några kompisar så vi kunde i lugn och ro trava omkring bland butiker och shoppa loss.

Leksaksaffärer, bokaffärer, klädaffärer, inredningsbutiker (affärer?), mataffärer, järnaffärer, blomsteraffärer och så vidare och så vidare tills vi va slut, pengarna va slut och julklapparna färdighandlade. Nu är det värsta över, och det mysigaste kvar. Slå in och sätta etiketter, fixa och dona och GE. Riktigt nöjd med alla julklappar vi köpt i år, tror båda familjerna kommer bli nöjda :)

I morgon blir det mer shopping (ska baka julgodis), en sväng till farmor, hämta ut de allra sista julklapparna i Norrtälje och sen baka, pynta och klä gran. I morgon kan jag inte sova till mitt på dagen, i morgon är det upp med tuppen och börja göra i ordning inför onsdag. Det sprudlar i kroppen som på ett barn, en känsla jag hoppas fortsätter infinna sig hur gammal jag än blir.

Nu ska jag fortsätta slå in julklappar.

So long!  

Av Carro - 22 december 2008 17:04

Fredrik har precis kommit hem och vi har gått igenom alla julsaker som vi fick från farmor och Semmersby igår. Det fanns en del fina saker som nu ligger mindre bättre förpackade i en "behålla-kartong". Hittade en hel del mindre fina saker som ligger i en annan kartong som ska skickas till Wira. Fredriks mamma samlar på tomtar. Vi hittade en tomte som spelade dragspel och Fredrik blev eld och lågor "mamma kommer bli överlycklig, hon samlar på tomtar som spelar dragspel". Eh... hon samlar på alla typer av tomtar! Ska försöka få nåt kort på julafton så ni får se vilken tomteinvasion det blir i deras hem under julen, de är precis överallt! Jättemysigt men en aning overkill. Hon kommer nog bli jätteglad över den här stora kartongen. Sorry syster, du får inget :)

Hittade mer än bara tomtar i lådorna också, ett och annat kräldjur kröp också fram bland inslagspapperet. Efter det fick Fredrik stå för upplockningen, hatar kräldjur.

Har kollat igenom alla julklappar också, och det fattas fortfarande några. Så nu är vi påväg att göra oss i ordning för att åka en sväng till Åkersberga eller Arninge och inhandla det sista. Ikväll blir det inslagning och hopslagning och jag ska pilla lite med syskonens julklappar. Blir mys på hög nivå!

So long!

Av Carro - 22 december 2008 15:06

Så, nu har jag lyckats ladda upp några fler bilder. 


Askari har också fått stå ut med lite photoshopande. Färgändringen på sista bilden var oavsiktlig men blev tydligen bra enligt Börnis, så jag behåller den.

Original (typisk Askaribild)


Här är ögonen redigerad


Här är färgerna ändrade och bilden har blivit ännu mer Askari :)


En liten Ebba bild då. 

Original


Och redigerad. Det här va bland det första jag lärde mig så det har väl blivit mitt "defaultbeteende" som man säger inom klickerträning ;)


Min favoritbild på oss, original


Samma sak igen då fast tvärtom så att säga.


Det var de jag känner mig tillräckligt nöjd med för att bjuda på just nu :) Kommentarer/kritik/ris/ros mottages gärna!

Av Carro - 22 december 2008 14:38

Ja Herregud vad fast man kan bli. Julkortet hoppas jag de flesta av mina vänner har fått, har ni inte det har jag antaglien inte er mailadress.

Här är i alla fall några andra alster jag lyckats åstadkomma.


Original


Redigerad


Nu laggar datorn och resterande bilder har tydligen inte blivit uppladdade på bloggagratis. Jag provar igen och laddar upp flera så fort som möjligt!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se