Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2008

Av Carro - 2 december 2008 20:15

Hm, skrev att jag antagligen inte skulle blogga något mer efter morgonens inlägg, men det blev ändrade planer. Som vanligt har pluggandet fått ta ett steg tillbaka för hundträning och diverse internetsysslor. Har lekt detektiv på hunddata och kollat runt lite, det är ju roligt att sysselsätta sig med när man inte har någonting vettigare för sig. För det har man ju inte, eller? 


Lite pluggande har det faktiskt blivit, jag, Ebba och Askari var iväg på kvällstöd i matte inför nationella i morgon. Har missat tre lektioner nu i och med min ledighet så det kändes lika bra. Behöver antagligen inte oroa mig inför i morgon, så jag tror jag släpper matematiken nu och låter morgondagen gå som det går. Det värsta är väl att det handlar om talkunskap i morgon och inga miniräknare är tillåtna. Jag kommer känna mig lika handikappad som en fantasilös schäferägare utan sitt bitskinn. Hm, problemlösning...


Nu vill Börnis gå kvällsrunda med oss, sen ska vi sova och vara fit-for-fight för morgondagens prövningar. Det snöar som as ute, underbart om det inte vore för de förbaskade plusgraderna.


G'natt!

ANNONS
Av Carro - 2 december 2008 15:49

...hyllan i hallen är livsfarlig! Han varnade mig när vi satte upp den (mellan ingångarna till köket och vardagsrummet) att någon förr eller senare skulle slå sig illa på den. Och ja, han hade rätt. Förrförra veckan när jag höll på att packa slog jag ryggen i ena hörnet så min drake numera är ärrad över ena vingen, när jag tagit av Ebba kopplet häromdagen smällde jag handen rätt upp i kanten på den och idag när jag torkat tassar på någon hund (kommer inte längre ihåg vilken) så slog jag huvudet i samma hörn som draken fick sig en törn av. Ajajaj, jag bara kände hur nära tinningen det var. Plocka ner hyllan? Nej, den är så fin och jag har ingen annanstans att ha den, dessutom passar den perfekt på väggen däremellan...


Det är äckelväder i Forshaga. Ser helt ok ut på bilden men i själva verket är det snö, blåst och plusgrader vilket får allt att lägga sig som slask på backen. Isch.

ANNONS
Av Carro - 2 december 2008 12:34

Har varit i ridhuset och tränat på förmiddagen. Det blev så ändå fast budet igår sa att det inte fanns någon buss bokat. Läget hade tydligen ändrat sig, så vi kom iväg.


Tränade inkallningslägganden med Ebba för att få till det kommandot på ett bra sätt och baklängeskedjade lite. Gick fritt följ baklänges utmed väggen vilket gick stundtals bra och stundtals katastrof. När jag gör det i fortsättningen ska jag vara barfota, för jag blir så rädd att trampa på henne med dubbarna, säkerligen därför det går dåligt för när det går bra tänker jag inte på det. Krångel. Några rutskick hann vi med också, in i rutan varje gång på minst 25 meter och första gången hade hon INTE sett mig lägga boll där.


Askari fick mycket fotgående idag, ingångsövningar, vändningar på stället, raksträckor och heltomer. Riktigt fint, hamnar lite långt ut ibland bara så det får vi pilla på.

Tänkte köra krypet lite också men insåg efter första nedläggandet att han var i helt fel sinnestämning. Ville heller hoppa, busa, skälla och vara allmänt flumm. Så vi fortsätter krypa inne i vardagsrummet ett tag till. Behöver inte gå från ytterlighet till ytterlighet (tomt vardagsrum till främmande ridhus). Kändes ändå bra idag. Askari uppförde sig bättr uppbunden än vad Ebba gjorde. Pinsamt. Han la sig ner och låg och tittade, Ebba tjöt, ylade, gnällde, hoppade omkring... Ja, ni kan tänka er. Men hon var taggad och fin att träna, börjar kunna hålla ihop även i ridhus.


Har fortfarande inte bestämt mig för om jag verklgien ska gå till skolan i eftermiddag, men tror nog inte jag gör det. Ska ringa ner och kolla vad jag missar men antagligen är jag hemma. Helt slut i hela kroppen och andningen är retsam som sjutton. Vill inte vara sjuk. Med tanke på att jag ska på mattestöd tre timmar ikväll så känns det som att en expresskurering är på sin rätta plats.


Allt för nu, so long!

Av Carro - 2 december 2008 06:36

Natten har varit lugn och skön. Nu sitter jag och käkar lite frukost innan det är dags att gå ut med hundarna och sen gå till skolan. Får se om det blir några fler blogginlägg idag, skulle behöva använda tiden till annat då jag har nationella i morgon, men vi får se. Skulle egentligen behöva va hemma idag också och kurera min förkylning men det står ju hundträning på schemat så det vill man ju inte missa.

Jag är spårsugen men min syster är inte här. Dessutom är det massa snö i skogen. Men precis just nu skulle jag vilja sitta i en glänta och dricka termoskaffe och vänta på att spåren ska ligga. Mysfaktor hög.

Bjuder på några bilder på de två puckona som jag dras med om dagarna, ganska söta va? :)


Av Carro - 1 december 2008 22:01

Nu är det kväller i Forshaga och två trötta hundar men en ännu tröttare Carro. Var och tränade lite med Börnis vid parkeringen eftersom det inte blev någon ridhusträning för oss. Tränade bollekar, fotposition och kontakt med Askari, håller fortfarande på och pillar lite ute för att lära känna honom och se hur han gör saker och ting. Börnis skrattade gott åt hans fotgående, hon hade aldrig sett en hund trippa så!

Ebba fick göra lite inkallning med ställande och läggande vilket gick dåligt! Usch, jag som hade så bra känsla i det momentet efter helgen... Men hon var allmänt "låtsaspå" idag, gnällde som en tok när jag körde Askari men när jag tog över henne så var hon ändå lite halvseg. Rutan gick bra, hon tog sig in i rutan alla tre skicken även om de första var lite osäkra. Jag känner inte att det gör så mycket att hon går och funderar lite därute innan hon hittar leksaken de första gångerna, självförtroendet kommer byggas upp i och med att hon hittar en leksak varje gång och blir säkrare och säkrare.

Hon fick även gå lite ingångar på plan, fotgående och sättande vilket gick bra! Så nöjd är jag ändå.

Gick en prommis med Börnis och hennes Linus och sen gick vi till mig en stund och snackade skit. Mys såhär på kvällen, men båda var jättetrötta.

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch och skrämma bort förkylningen som jag känner blir påtagligare och påtagligare (mer och mer påtaglig kanske det heter?). Hoppas den försvinner till i morgon, annars blir det en lugn dag i skolan för mig. Känner inte för att vara hemma en dag till även om det kanske skulle behövas, det har jag inte tid med.

Vi höres i morgon!

G'natt!

Av Carro - 1 december 2008 18:01

Måste ju prova på det också nu när man har en riktig blogg, dessutom spännande vad folk kommer svara.

Av Carro - 1 december 2008 17:32

Har precis kommit hem från skolan, puh vilken dag!

Kom ju tillbaka rätt sent igår och kunde inte sova riktigt som jag skulle (övertrött) så idag har varit en trött dag.

Har haft Småföretagande och jobbat med bokföring vilket är hur svårt som helst, kredit och debit och tillgångar och skulder och T=S+EK och inkomster som ökar där och minskar där och hej och hå... Förvirrad! Men det är ganska roligt och blir nog roligare när man lär sig.

Annars har det varit en rätt lugn dag tack och lov. Efter hanteringstestet hade jag genomgång inför ett biologiarbete, satt i stallet och jobbade och sen promenad och en snabblunch hemma. På eftermiddagen (förutom Småföretagande) har jag haft prov i djursjukvård på något annorlunda sätt, nämligen i "debattform" där två "lag" skulle ställa frågor och motfrågor om olika sjukdomar och försöka komma fram till diagnoser åt varann. Många skratt blev det kan jag ju säga, det är roligt att släppa loss och bara spela lite teater ibland.


Blir ingen ridhusträning för mig ikväll, är alldeles för trött så det skulle inte bli bra. Försöker ta det lugnt och låta Askari få en liten mjukstart i Forshaga istället, går ut och tränar en sväng med Börnis sen.


Ska försöka plugga lite också, det är hektiska veckor framöver nu. Tre veckor kvar.

So long!

Av Carro - 1 december 2008 12:00

Askari klarade hanteringstestet galant. Inga problem på någon av "momenten" och uppfattade det nog inte ens som en situation värd att lyfta på ögonbrynen för. Någon klappar på en, man får gå promenad, blir uppbunden en stund, går en en promenad till där det står massa folk och sen får man gå promenad med en annan hund som sällskap. Jaha, inte mer med det.

Enda kommentaren från Maria (testledaren) var att han var ruggigt stark! Ja, man ska inte låta sig luras av den lilla förpackningen! :)

Annars har han fått kommentarer som perfekt (behändig) storlek, liten (otillräcklig) storlek, söta öron, vacker mask, gosig, lätt att koppla av, lagom social, härlig personlighet m.m

Han är en ganska go sak som är varmt välkommen till Forshaga och nu alltså även godkänd som "skolhund". 


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se