Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 30 december 2008

Älskar crossförare

Av Carro - 30 december 2008 23:49

Va ute på en långpromenad i skogen med Ebba idag. Gick in precis mitt emot infarten till Starrmora och sen rakt ut i skogen, över grusvägen vid träningsskogen och så vidare. Hamnade ganska snabbt ute på massa traktorspår och crossspår som jag följde, och de är ju helt underbara! De har snitslat hela skogen, antagligen crossåkare eftersom det var på vägar där en traktor knappast skulle komma fram, så man kunde följa deras banor hur långt som helst, och de gick ju runt! Hittade massa spännande vägar jag ville prova på, och minimal risk att till och med jag med i stort sett obefintligt lokalsinne går vilse eftersom det bara var att följa snitslarna tillbaka! Så när vi kommer hem från Semmersby efter nyårsfirandet är det skogspromenader som gäller, här ska utforskas!

Idag gick jag dock mest utanför stigarna för att få lite extra träning av både Ebba och mig (gäller att passa på). Va jättehärligt och det vart en bra runda tillslut. Gick i skogen längs med vägen tillbaka eftersom jag är fruktansvärt duktig på att gå vilse...

Tillbaka i träningskogen igen vallade jag en uppletanderuta. Hade inga föremål med mig så det fick bli till att vara kreativ med nyckelknippsband, kameraremmar och dylikt. Skrapade tillslut ihop fyra föremål och jag tänkte att det får räcka, får hon en ordentlig utmaning attp locka in allihop. Vallade en ca 60x60 ruta och la ut dessa fyra föremål på varierande djup. Ebba gick skitsnyggt ut på djupet varenda skick, riktigt rakt för det mesta också, men i början fastnade hon där. Märks att hon är van vid att få alla sina föremål på djupet, en träning som helt klart gett resultat eftersom hon utan svårighet går ut på fullt djup nu. Hon kutade runt en stund där ute på djupet och när hon inte hittade någonting där började hon mer och mer söka sig inåt. Hon går ju inga perfekta slag, men hon är ruskigt nogrann. Första föremålet, andra, tredje, sen började hon bli lite trött. Hade förstått redan innan att hon skulle bli ganska trött eftersom hon inte är van vid att behöva söka så mycket (grejerna brukar ju ligga ute på djupet). Jag fortsatte med tanken att det skulle gagna kommande träningar. Det är ju lite ett problem vi har att hon tar ut sig i början, likadant i lydnaden. Vi körde på och hon hittade sista föremålet utan problem. Jättenöjd med övningen och vet nu att vi ligger ganska bra till vad gäller uppletande, kan börja jobba lite mer utmanande, KUL!

På vägen hem ringde jag Fredrik och bad honom gömma sig ute på tomten. Sen gick jag genom skogen hem och släppte Ebba strax utanför tomtgränsen så hon fick söka lite. Efter att ha gått ett varv runt huset ser jag hur hon får vittring på något och drar som ett spjut rakt in i andra änden av skogen! Åh, nej! Rådjur! Va min första tanke men sen har jag Fredriks skratt och beröm där inifrån skogen, man tänker inte på att man har stor tomt ;) Härligt ändå att se henne SÅ övertygad om vart hon skulle, ska definitvt börja jobba mer på vind nu för det syntes så tydligt när hon fick honom i näsan. Motivation att hitta Fredrik är alltid hög, hon vart eld och lågor när hon såg lastbilen på hemmaplan vilket den inte var när vi gick, så hon visste väl vilken vittring hon skulle söka efter. Att jag bara kunde komma på tanken på rådjur... Hm...


Har varit till Arninge en sväng på eftermiddagen och sen hem till brorsan på middag. Skulle spela Bingolotto på kvällen och vinna massa miljoner och resor och OJOJOJ så nära det var!! Ett nummer ifrån både eget hus i Thailand, Grand Canariaresa, en Volvo XC60 och massa annat, samma nummer dessutom. Det hade blivit jubel hemma hos familjen Ersenius/Fröström om N37 hade kommit ur Engbergskans mun, men det gjorde det såklart inte. Hela arrangemanget var ganska konstigt, ETT enda bingospel och annars massa blaj och en påtänd Paolo Roberto som skrek som en galning (visste han vad funktionen på en mikrofon är?) och spottade på pristagare (tror dock ej av mening men av entusiasm säkert). Konstigt ljud, konstiga artister, konstig gala öht. Riktigt besviken, hade ju velat spela massa bingo nu när man bestämt sig för att leka pensionär. Det är ju det som är spännande! En jättetrevlig kväll i alla fall med god mat och massa ost och kex och trevligt sällskap. Får göra om det nån söndag med riktig bingolotto!!


Nu är jag trött som as och vill sova. I morgon bär det av till Semmersby för nyårsfirande med familjen, trevligt, trevligt. Ber om ursäkt för alla stavfel och meningsbyggnadsfel - orkar inte korrekturläsa!

God natt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se