Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 29 december 2008

Mellandagsmåndag

Av Carro - 29 december 2008 23:59

I förmiddags var jag och min syster med sambo ute och tränade sök i Starrmoraskogen. En underbar dag för skogsbus, strålande solsken och minusgrader. Min sista lega för Jax hittade jag i en backe med solen strålandes rakt i ögonen, jag kunde ligga lite halvdold bakom en sten och sola i det milda ljuset mellan träden. Kvalitet.

Söket gick helt ok för Ebbas del. Hon tar popuper med pinsam enkelhet att jag inser att jag verkligen måste börja tänka till lite i hennes sökträning. Hjälper är ju något man ska bli av med så fort som möjligt men dessa har vi blivit kvar med ett bra tag (kan bero på att vi inte söker på riktigt så ofta). Men hennes lättlärdhet och framförallt entusiasm i skogsarbetet gör att jag måste få bort hjälperna nu innan hon blir beroende av de. Det är ju trots allt näsan som ska jobba. Det blir förhoppningsvis lite sökövningar (näsövningar) i Semmersby under nyårshelgen (drar med mig min kära moder) och sen ska vi ut i helgen med Åsa och co. Ska träna sök på riktigt med Askari, vilket ska bli jättespännande. Det är lite tomt här hemma utan falsettgäspningarna och ett täcke på trekvart när man ska gå och lägga sig så det ska bli kul att träffa gulingen igen. Jag lovar att hälsa från Börnis :) Från dig också Lina? :)

Låg figge för Joc och Jax också vilket va jätteintressant. Nya intryck och ideer att fundera på överlag från dagen. 

Bommen till skogsvägen va öppen och det såg ut som att de höll på att köra timmer, undrar hur chaufförerna hade reagerat om de sett en galen malinutt som stod och skällde på en stackare nedgrävd med massa granris mitt i skogen? Eller en människa som stod grensle över sin hund och lyfte denna hunds bakben rakt upp i luften (stretching kallas det, men det behöver ju inte timmerchaufförer förstå)? Kan nog förstå Fredrik som tycker vi hundfolk verkar ganska annorlunda från utsidan...


Hemma igen gjorde jag några knop inne och städade av, skurade golven och slängde på en tvättmaskin samt en diskmaskin. Plockade bort lite grejer från gårdagens renovering (hantverkare har en förmåga att sprida ut sig) och försökte göra allmänt fint hemma. Sen somnade jag på soffan, skulle ligga och vila en timme men det blev visst två och en halv. Fredrik väckte mig när han kom hem.

På kvällen har jag gjort marsipangodis och Fredriks mamma och pappa har varit här och beundrat våran julgran. Sen käkade jag och Fredrik sen sen middag framför OS-krönikan (F måttligt road) och gick och la oss tidigt för att titta lite på internet (vägguttaget i sovrummet enda lediga vägguttaget). Kollade efter skorstenar och klinkers till hallen, som det ser ut nu bär det av till Arninge i morgon för att köpa klinkers till hallen. Hittade ett superläckert svartbrunt, får se (hoppas) det är lika snyggt i verkligheten.

När datorn väl va på passade jag på att kolla igenom alla bloggar (62 nya inlägg på bloggkoll) och AH-trådar. Va ett bra tag sen. Vips så va klockan tolv och nu är det verklgien dags att sova.


Har lånat mammas och pappas kamera så bilder på huset kommer. Får se om jag får tid ork lust och möjlighet i morgon.


God natt alla!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

30 december 2008 08:37

Jaaaaaaaa, jag vill se bilder på huset. Både invändigt och mer utvändigt=)=)=) kram

 
Ingen bild

Lina

30 december 2008 09:07

JAA! Hälsa guling från mej och Trazzel :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se