Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 29 december 2008

Vi har hittat den!

Av Carro - 29 december 2008 23:42

Skulle ge Kråkan p-piller häromdagen (juldagsmorgon va det bestämt) och sätter henne i knät som vanligt. Men hon fräser till och hugger efter mig, något som inte är vanligt förekommande (längre ;) eller, fräsa mot en har hon aldrig gjort). Jag blir lite konfunderad såklart men trycker i henne pillret och sitter och gosar en stund, men så råkar jag komma åt hennes tass varpå hon sätter andra tassen rakt i handen på mig. Ojoj, där gjorde det ont förstod jag. Första tanken är att klorna behöver klippas så jag hämtar en klotång och lägger henne i knät. Tittar på första tassen mnen klorna ser inte alls för långa ut, ska ta den andra tassen då hon fräser på nytt. Ser att något ser konstigt ut under tassen. Fredrik får komma och hålla medan jag tittar och blir så chockad, för jag hittar ingen klo! 

Ringer syster yster som kommer förbi med penicillinsalva och koksaltlösning (verkar ha allt i bilen den där) för att titta lite närmare (Fredrik hyser samma respekt för Kråkan som Solan när hon är på spott och fräshumör). Med Ciccis och Maddes hjälp undersöker vi tassen och det visar sig att en klo har lossnat helt och bara pulpan är kvar. Ajajaj. Koksalt och salva va inte mysigt men massa omsorg från Madde hjälpte nog. I alla fall värmer det att se henne värna så om djuren :)

Ingen infektion eller liknande varken på juldagen eller annandagen och hon haltar inte på tassen det minsta och verkar inte besväras av det alls. Men vi undrar ju ändå vad som kan ha orsakat denna plötsliga klokapsellossning. Har kollat på forumet för Maine coon men hittar ingenting där om att det skulle vara vanligt eller ens förekomma, inte heller på hälsosidan. Har hört att B-vitaminbrist kan orsaka klokapsellossning men med tanke på hur fin både hennes päls och tänder blivit på senaste tycker man inte det borde vara så, allt i kroppen sitter ju ihop så det borde ju ge mer symptom än bara en klo.

Så idag höll jag på och fixade lite i köket när Fredrik ropade "jag har hittat den!". Vad 17 då tänker jag förbryllat, kan inte minnas att vi letat efter nånting annat än Ebba på julaftonsnatten och henne har vi ju hittat för länge sen (sovandes i soffan så det va ju inte så svårt). Men då visar det sig att han hittat Kråkans klo, på katternas nya klöspelare/klättermöbel. Den va verkligen helt oförstörd förutom en spricka på undersidan, så den måste alltså ha fastnat i klösmaterialet och slitits loss. "Den här måste vi spara!" säger jag, Fredrik skakar på huvudet och suckar.

Hoppas verkligen att Kråkan får en ny klo snart så hon kan jaga julgranskulor ännu effektivare. Har nämligen upptäckt en sak idag, hon plockar ner julgranskulorna från de nedersta grenarna och rullar in de under soffan!!! Hennes egna "kulgömma". Måste nog skaffa lite nya leksaker till kattrackarn så hon slutar ge sig på mina, tyckte väl att det va lite skumt att vi knappt hade några kulor alls på de nedersta grenarna, men tänkte att de säkert bara varit några av de tiotals som gått sönder under dagarna. Men nu vet jag alltså var de är, och i morgon åker de tillbaka i granen. Ni kan ju gissa att jag fick en chock när jag såg vad katten höll på med, det var som hämtat ur en serietidning eller tecknad film. Vi låg och gosade en bra stund på soffan efter att jag tagit den aktuella julgranskulan ifrån henne. Hon är ganska go min kissemisse.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se