Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 20 december 2008

Lydnad och spårträning

Av Carro - 20 december 2008 10:00

Igår va en riktig hunddag. Gick ut med Stoffe mellan halv tolv och två och sen ut och spårade mellan tre och fem. Gick bort till Grossbol och la två ängsspår bland träden där (hm, lät knepigt, men när det är mer gräsytor än trädytor är det väl ändå en äng?). Båda hundarna fick raka spår, inte alltför långa och med godisrör med jämna mellanrum.

När jag lagt spåren körde vi lite lydnad på Grossbolsskolans basketplan. Ebba fick träna backa och vänsteromsvängar i fria följet. Backa gick sådär, jag skulle vilja klicka för rörelse bakåt men trots att jag övat upp min timing massor så blir det alltid klick för stopp. Kan bero på att hon alltid stannar! Hennes vanliga klisterhet kanske, backa mer än fyra-fem steg är totalt omöjligt! Men jag ska kunna få henne att backa minst tio meter ut från mig, för kan hon det borde det inte bli lika farligt att springa ut! Att backa henne tjugofem meter tror jag inte jag klarar av, men 10 är överkomligt. 

Fria följet tränade vi genom att utnyttja basketplanens linjer, gick runt, runt, runt på samtliga vita linjer så hon fick träna alla möjliga typer av vänster omer. Gick helt ok! Jag klickade för de bakbensrörelser jag vill ha och den attityden. Gnäll i starterna, annars ok.

Askari fick inte krypa på asfalten, det kändes inte snällt. Istället tränade vi ställande under gång (front mot front). Gick kanonbra så jag la även in lite kvarstannande och började gå mer och mer tävlingsriktig position (alltså bredvid honom) lite försiktigt, men det gick jättefint.

Spåren gick sådär med båda hundarna, Ebba tog luftvittring och plöjde fram på den - fast spårade stundtals jättefint. Framförallt när det kommer "svårigheter" eller "annorlundheter", t.ex när spåret gick nerför en liten backe och längs med en sluttning, då spårade hon kanon. Bara att träna mera och verkligen jobba med att hon ska få ner näsan. Ska köra mera foderpluttar i spåret men ffa prova de foderrutor som Åsa berättade om igår.

Askari  flippade en hel del om man säger så. Spår, spår, spår, ÅH! den här gräsmattan har jag aldrig varit på! Jaha, spåra, ok, spår, spår, spår. HÄÄÄÄR vill jag kissa! A, spåra, ok, spår, spår, spår. Åh, vad är det som luktar... nehe, ok, spår, spår, spår. TJOHOO! vad kul vi har, spår, spår, spår. Åh, vad... ok, spåra, spår, spår, spår.

Han spårade sista biten till slutet jättefint (fått vittring på att det va nåt där?) och det va ju tur ;) Och när han väl spårade gjorde han det hur fint som helst, och han hade hela tiden stenkoll på var spåret gick. Bara fokus som ska hållas så blir det ju kanonbra.


Träffade Lina och Trazzel borta vid Grossbol så vi tog en promenad bort till Djurens butik. Köpte hundmat och julklappar till hundarna och till Fredrik. 

Sen vart det en lugn kväll med trötta hundar och photoshoppill för mig. Fredrik kom vid niotiden och vi käkade chips och kollade på film. Mysfaktor hög.

 
 
Ingen bild

Karin

20 december 2008 10:46

Vart ger du belöningen när du tränar backa????

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards