Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Snart åker vi

Av Carro - 26 november 2008 16:34

Har varit ute och inne och tränat en sväng med hundarna. Med Ebba började jag baklängeskedja fjärren idag och jag är MER ÄN NÖJD. Första gången vi ska prova på regelrätt baklängeskedjning och det blir ju två kedjor med det momentet eftersom det kan se ut på två olika sätt på tävling. Så idag såg det ut såhär:

ligger-jag går tillbaka-sittupp

sitter-ligg-jag går tillbaka-sittupp

står-sitt-ligg-jag går tillbaka-sittupp

ligger-stå-sitt-ligg-jag går tillbaka-sittupp

Ganska tacksam eftersom hon hajjar saker och ting rätt snabbt så vi kunde gå ganska fort fram. Tränade vittringen också som gick kanonbra. Och ingångar. Har haft problem med tacklingar ett bra tag nu men avhjälpte det ganska enkelt med en så simpel lösning att jag vill slå mig själv för att jag inte kommit på det tidigare. Belöningsplacering! Är ju alltid jättenoga i fria följet att ge belöning utåt åt vänster men i ingångarna har jag varit slarvig och gett ur högerhanden. Nu gav jag belöning på rätt sätt några gånger och voila! Nu är de finfina! Så nu kan jag nog ge mig på att baklängeskedja inkallningen också.

Askari fick göra lite targeting både nos och tass. Nos gick bättre än tass idag för han har fortfarande lite svårt med återkopplingen på tasstargeten "vad var det jag gjorde med den här grejen som gjorde att jag fick belöning sist?". Nostarget funkar jättebra, både på sticka och på pekfinger. Han är duktig Åsa och Anders lilla klickerhund. :)

Provade apportering också och struntprat Åsa att han inte kan den! Den gick ju hur bra som helst. Provade lägga ner den på golvet men då stampade han på den precis som på tasstargeten, men när jag höll fram den a la ettans apportering tog han den jättefint och tuggade inte alls. Visserligen fick han inte hålla så långa stunder, men en-två sekunder (som var allt jag vågade sträcka mig idag) utan tugg klarade han utan problem. Duktig jycke!


Nu ska jag och Fredrik, som precis kommit hem, gå ut med hundarna. Sen är det hem och packa spm gäller för resa till Kydingeholm (hur många gånger har jag skrivit det idag?). Så det här va det sista från mig på ett par dagar, återkommer med rapport när jag kommer hem igen!

 
ANNONS
 
Ingen bild

mette

27 november 2008 20:51

Hej Vännen.
Du kan nog behöva lite tid från blogg å cyber...haha....jag menar inget illa...verkligen inte...det är kul läsa, men satan i gatan va frekvent du skriver 5-6 ggr per dag...overkill??
What ever makes you happy though, men kom ihåg...en gång uppladdat på nätet, alltid på nätet:P
Hoppas du får en trevlig resa!
Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<<
November 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se