Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 25 november 2008

Det är så skönt att komma hem...

Av Carro - 25 november 2008 15:45

... som syrran skrev igår. Och det stämmer.

Gick ut när (jag trodde) det var uppehåll men dröjde inte länge förrän snön yrde omkring oss igen. Hundarna fick en kortis runt slingan och när jag kom tillbaka hem hade det faktiskt slutat snöa igen. Jag passade då på att hämta bilnycklarna, skotta fram bilen och borsta bort snö så jag kunde komma in i bagageluckan. Bli inte oroliga nu att jag åkte iväg med bilen, nej, den fick fungera förvaring medan jag tränade en hund i taget.  Började med Askari eftersom Ebba brukar ta det ganska lugnt i bilen även innan hon fått göra något. Askari fick bjuda på lite olika grundfärdigheter och det gick kanonbra. Han är ju självklart tränad sen tidigare så det mesta har han ju i sig, det jag vill är att han ska erbjuda de utan att jag först behöver ge något kommando, komma in i klickertänket liksom. Han började även hajja det här med att upprepa ett beteende som lönat sig tidigare, alltså om jag belönat ligg så kunde han bjuda på ligg igen. Det är ju bara bra om han även förstår åt andra hållet, att prova något annat om det ena inte "lönar sig" och poletten börjar trilla ner där också. Han är grymt tacksam att jobba med, det är så mycket som är belönande. Han måste vara den roligaste hunden i världen att tävla då han verkar tycka att en klapp och lite kramar är minst lika mycket värt som godis.

Ebba fick göra lite stegförflyttningar och vi fokuserade på att belöna starter utan pip. Jag har tidigare "misstagit" pip för attityd istället för frustration. Alltså att jag har tagit pip som att hon är taggad och på och inte pip för att hon äsger "ge mig bollen kärring det här är helt onödigt". Hrm, sånt man lär sig ju mer man håller på... Så nu jobbar vi på det och där vet jag inte om poletten trillat ner riktigt, men det kommer väl.

Askari fick göra lie fotgående också, bara lite småpill för att jag ska få känna på och lära känna honom, men det gick jättebra. Han satt lugnt i bilen också.

Ebba fick göra några fjärrskiften och sen rutan. Fjärren gick relativt bra, rutan gick sådär. Måste träna mera, nu var Askaris boll betydligt roligare än kampleksaken i rutan.

DÄRFÖR tog jag ut Askari och körde lite bollekar med honom. Jag märkte ju  i helgen att han hade väldigt lätt för att komma tillbaka med bollen för att få den kastad igen, såväl på Åsa som på Madeleine (syrrans femåriga dotter). Därför tänkte jag göra så att när han kommer till mig och släpper bollen i min hand så kastar jag iväg den igen. Släpper han den innan eller på marken så blir det ingen mer lek. Jag klickade några "bolltryck i handen" i början sen sa jag bara RÄTT och kastade iväg den, han fattade även det här väldigt snabbt och kom och tryckte den i handen på mig. Däremot om han gjorde fel så tog det ett tag innan han kom på rätt igen, men han gjorde det i alla fall :)

När jag tog ut Ebba nästa gång låg Askaris boll ute i rutan och DÅ blev det fart på henne. Hm... kanske ska lära Askari rutan också så hon får lite konkurrenstänk? Vore kanske en bra grej, men jag vet inte om jag orkar hålla min egen motivation uppe till att träna två hundar på rutan... H**** (ogillar skarpt) det momentet, isch.

Sen gick vi en kortis till och nu har det börjat snöa igen. Jag har placerat mig i soffan med saft och pepparkakor och hundarna ligger helt utslagna och sover. Skööönt.

Snart kommer Fredrik hem och då åker vi till Norrtälje och går en promenad, så hundarna lär sova gott inatt. Det är härligt att vara ledig ibland!

So long! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<<
November 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se